Enkaz Altindan Sampiyonluga

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Halter takiminda yer alan Büsra Kayadibi, 6 Subat depremlerinde 3 gün boyunca enkaz altinda kaldi ama azminden hiçbir sey kaybetmedi, kisa süre içinde hem Türkiye Halter Sampiyonasinda 3’üncü oldu hem de madalya kazandi.

Büsra Kayadibi, 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlere Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde ablasinin evinde yakalandi. 3 gün boyunca enkaz altinda kalan ve yegenlerini kaybeden Kayadibi, azimle, hirsla halter sporuna devam etti. Çok degil kisa süre içerisinde 2016’da basladigi halter sporunda derece almayi sürdüren Kayadibi, Türkiye Halter Sampiyonasinda 3’üncülük elde etti ve madalyalar kazandi.

Büsra Kayadibi, depremde Nurdagi’nda ablanin evinde oldugunu belirterek, “3 gün enkazda kaldik. Yegenlerimi kaybettim. Ablam için bizim için çok agir bir seydi bu. Tam olarak atlatabilir miyiz, bu atlatilabilir bir sey mi? Onu da bilmiyorum. Vali Mehmet Lütfullah Bilgin Spor Salonu benim ilk spor salonumdu. Yikilan yerler arasinda antrenman salonum da var” dedi.



“Yasadiklarim atlatilmasi zor seyler”

Halterin hayatinin odak noktasinda oldugunu dile getiren Kayadibi, “Yasanan felaket nedeniyle haltere biraz ara vermek zorunda kaldim. Odaklanmamda, hayatimin akisinda birazcik sikinti oluyor benim için. Ister istemez tabi, yasadiklarim kolay seyler degil. Atlatilmasi zor seyler. Su an toparlanma asamasindayim. Tekrardan hayatimin merkezine kendimi koymak için çabaliyorum" diye konustu.

Halterde 55 kiloda yaristigini belirten Kayadibi, “2016’da haltere basladim. Büyükler Türkiye Sampiyonasinda ikinciligim, Ay Yildizlarda ve gençlerde madalyalarim var. Haftada 5 gün antrenmanlara geliyorum. Ortalama 3’er saat antrenman yapiyorum” dedi.

Ablasinin uzuv kayiplari oldugunu anlatan Kayadibi, “Sol kol, sol bacak, kol tamamen omuzdan, bacak dizin biraz altindan. Su an toparlanma asamasinda. Hala onunla ilgileniyoruz. Tam olarak hayat normale geçmis sayilamaz bizim için” seklinde konustu.



“Azimle hirsla kaldigim yerden devam edecegim”

Halter sporunun biraz nankör bir spor oldugunu aktaran Kayadibi, “Ara verince çok çabuk geriliyoruz. Derecelerimizde çok çabuk düsüs oluyor. Azimle, hirsla kaldigim yerden devam edecegimi düsünüyorum” diye konustu.

Ankara’da madalya almasinin kendisi için çok güzel bir his oldugunu söyleyen Kayadibi, “Tarifi yok. Antrenmanlara gidiyorum. Bir seyleri basarmak amaciyla gayret sarf ediyorum. Antrenörlerimle birlikte emek veriyorum. Bu yüzden emeklerimin sonucunu almak beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA