Enis Bardhi Açiklamasi 'Serbest Vurus Istatistiginde Messi'den Daha Iyiydim'

Trabzonspor’un Kuzey Makedonyali oyuncusu Enis Bardhi, Ispanya’da oynarken 25 serbest vurusta 7 gol atarken, Messi’nin ise 52 serbest vurusta 8 gol attigini belirterek, yüzdeye bakildiginda bu alanda Messi’den daha iyi oldugunu söyledi.

Trabzonspor’un 28 yasindaki Kuzey Makedonyali futbolcusu Enis Bardhi, Trabzonspor Dergisine röportaj verdi. Duran toplari kullanirken isabet yüzdesi nedeniyle kendisine ’Keskin Nisanci’ diyenlerin çok oldugunu belirten Bardhi, "Trabzonspor’da her seyin bir parçasi olmaktan dolayi mütesekkirim. Çünkü burasi çok büyük bir kulüp. Buraya geldigimde, bu ligin sampiyonu olmus bir takima geldigimi her yönüyle hissettim. Bu insanlarla çalismaya devam ederek önemli isler basarmak istedim. Ama geçen yil isler istedigimiz gibi gitmedi, herkes adina zorlu geçti. Ayrica kendi adima zorlayiciydi. Çünkü ben söyle bir insanim; eger katki veremediysem, kazansak da kaybetsek de iyi oynasak da kötü oynasak da kendimi üzgün ve kötü hissediyorum. Geçen yil haftalar geçtikçe üzüntüm daha da artiyordu. Bu ne kulüple ne de kisilerle ilgiliydi, üzüntümün sebebi kendi adima yardim edemiyor ya da takima katki veremiyor olmakti. Zaman geçtikçe daha iyiye gitmeye, kafami daha rahatlatmaya ve akisina birakmayi ögrendim. Sonrasinda da adim adim en iyi yapabildigim sekilde oynamaya basladim. Çok da iyi hissetmeye baslamistim ve kendime su sözü söylemistim; ne olursa olsun hep mutlu olacagim. Çünkü yaklasik bir yil gibi uzunca bir süreç boyunca iyi hissetmemistim. Bu yil daha iyi basladik diye düsünüyorum, umuyorum isler istedigimiz gibi gider. Bir planimiz var ve önümüzde yapmamiz gereken önemli islerimiz var. Ve sezon sonunda da bunlari basardigimizi görmeyi çok isterim" dedi

"Messi ile karsilastirmaya sokulmak bile iyi hissettiriyor"

Ispanya’da oynadigi dönemde Messi’den sonra en fazla frikik golü atan oyuncu oldugunun hatirlatilmasi üzerine Bardhi, "Ondan daha iyi oldugum zamanlar da oldu. Çünkü ben 25 faul atisinda 7, o ise 52 faul atisinda 8 gol atmisti. Yüzdeye bakinca ben daha iyiydim. Biraz da gerçegin oldugu bir saka diyelim. Bu türden karsilastirmalari yaptiklarinda kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Gelmis geçmis en iyi oyunculardan birisiyle bir karsilastirmaya sokulmak bile tabii ki iyi hissettiriyor. Kendimi çok iyi ve gururlu hissediyorum. Her gün daha fazla çalisma ve ona yaklasabilme hirsini veriyor bu durum. Ve henüz 22 yasindayken ve bir sezonda 7 frikik golü attiginda tabii ki ister istemez biraz havali bir durus da oluyor. Çünkü gençsin ve nasil davranman gerektigini bilmiyorsun. Ama su an hayatimda en sakin oldugum, en iyi süreci yasadigim bir dönemdeyim. Geçmise dönüp baktigimda yaptiklarimdan gurur duyuyorum diyebiliyorum" diye konustu.



"Geçen yil benim adima çok zorlu geçti"

Geçtigimiz sezonun kendisi adina çok zorlu geçtigini belirten Makedon futbolcu, "Bunu kimseye söylememistim, söylemek de tabii ki zor ama; insanlarin da bunu bilmesini istiyorum. Geçen yil benim adima çok zorlu geçti. Sanki üzerimde bir agirlik varmis ve bu agirligi kaldiramiyormus, tasiyamiyormus gibiydim. Bu yükten kurtulmanin tek yolu da buradan ayrilmakmis gibi gözüküyordu. Ama o günlerin sonrasinda bir sabah uyanip dedim ki; ‘Böyle ayrilamam. Bu sekilde gitmek istemiyorum. Ben bir sey basarmak ve burada kalmak zorundayim.’ Ve bunun üstesinden gelmeyi basardim sonunda. Onun disinda tabii ki daha önceleri, gençken yasadigim zorluklar, dizimden geçirdigim operasyon vardi. Korktugum anlar da olmustu. Yani yasadigim çok an var aslinda. Ama asla ve asla ’Pes edecegim’ demedim. Ben o kadar kolay pes etmem" ifadelerini kullandi.

"Futbolu çok seviyorum"

Çocukken Manchester United’i çok sevdigini belirten Bardhi, "Begendigim Cristiano Ronaldo’ydu. Real Madrid’e gittiginde ise artik onu sevmemeye baslamistim. Sonrasinda ise Messi. Ben futbolu çok seviyorum, izlemeyi de çok seviyorum, ama böyle kimseyle degismem dedigim biri yok. Bütün gücümle savunurum dedigim biri yok ama Messi Messi’dir" açiklamasini yapti.

"Saha içinde ve saha disinda kimseyi yargilamam"

Saha içinde ve saha disinda kimseyi yargilamadigini belirten 28 yasindaki oyuncu, "Ben böyle biri degilim, asla bunu söylemem. Hep dedigim bir sey var; Allah bile affederken, biz kimiz ki affetmeyecegiz. Herkes hata yapiyor, ben de hatalar yapiyorum. Her gün her dakika hata yapabiliyoruz. Eger affedersen sen kendini daha büyük hale getirirsin, karsindakini degil. O yüzden ne saha içi ne saha disinda kimseyi yargilamam" seklinde konustu.

Trabzon sehri ile ilgili olarak ise Bardhi, "Birçok kez anne-babam ve kiz arkadasimla disari çikiyoruz. Sahilde çok güzel yerler var ve yürüyüse çikiyoruz. Yemekler hosuma gidiyor. Özellikle balik yemeyi seviyorum. Aksam yemegine gidiyoruz. Daha uzun bir tatilimiz oldugunda Uzungöl’e de gidiyoruz. Daglari görmeyi seviyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA