Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'nun 6. Etabinin Starti Kusadasi'ndan Verildi

Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarindan biri olan 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda 6. etap olan Kusadasi-Manisa (Spil Dagi) etabinin starti Kusadasi’ndan verildi.

Bisikletçiler, 160,1 kilometrelik Kusadasi-Manisa (Spil Dagi) etabi için kentte bulunan marina önündeki start noktasinda sabah saatlerinden itibaren yerlerini aldi. Starttan önce bisikletçiler takim halinde baslangiç noktasinin yakininda kurulan sahneye çagirilarak adlarinin yazili oldugu panoyu imzaladi.

Etabin startini Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu birlikte verdi. Protokol üyeleri starttan önce turkuaz, kirmizi, yesil ve beyaz mayo sahibi bisikletçilerle hatira fotografi da çektirdi. Kusadasi Belediyesi Halk Danslari Akademisi Spor Kulübü’nün (KUSADANS) yaristan önce sergiledikleri yöresel oyunlar begeni topladi.

Tour Of Turkey’in 177.9 kilometre uzunluguna sahip bir önceki Bodrum-Kusadasi etabini DSM-Firmenich takimindan Tobias Andresen 4 saat 18 dakika 11 saniyelik derecesiyle kazanmisti.

Kaynak: İHA