ÇBK Mersin, Yeni Isim, Logo Ve Renkleriyle Yoluna Devam Edecek

ING Kadinlar Basketbol Süper Ligi takimlarindan Çukurova Basketbol (ÇBK) İçel, yoluna yeni isim, logo ve renkleriyle devam edecek.

Kulüp tesislerinde düzenlenen basin lansmaninda takimin genel koordinatörü Ender Ünlü ve asbaskan Ali Adalioglu, degisiklige gidilen isim, logo, renklerle ilgili açiklamada bulundu. Ünlü, logo, renk ve takim ismiyle ilgili küçük degisiklikler yaptiklarini söyledi.

Ilk kez Çukurova Basketbol olarak basladiklari mücadelede daha sonra ÇBK İçel’e geçtiklerini belirten Ünlü, "Ismimiz zaten bu cografyayi kapsiyor. Bu ismi koyma amacimiz da buydu. İçel’in sahiplenilmesi adina İçel’in takimi olmamiz adina bundan sonra ÇBK İçel olarak anilmak istiyoruz. Mesela ÇSKA Moskova gibi biz de ÇBK’si olsun ama sonunda da sehrimizin adi da olsun istedik. Çünkü bu sehri temsil ediyoruz. Logomuzda bir degisiklik yok. Yine Toros Daglari’nda yasayan vasak var. Yalniz bu defa karsi cepheden görüntüsünü koyduk. Çünkü vasagin en büyük özelliklerinden biri kulaklaridir. Onun daha net görünmesi, bizi yansitmasi, hem de bakislarinin ve etkilesimin daha fazla olacagini düsündügümüz için. Renklerimiz beyaz, turuncu ve koyu lacivertti. Ülkemizde çok talihsiz bir deprem yasadik. En çok da bu cografyayi, Çukurova cografyasini ve yakin yerleri etkiledi. Her maça siyah formayla çikma imkanimiz olmadigi için biz onlari her çiktigimiz maçta anmak adina koyu lacivert olan rengimizi siyaha çevirdik. Böylelikle onlarin her zaman yanlarinda oldugumuzu, onlarla birlikte bu mücadelenin içinde oldugumuzu belirtmek istedik" dedi.



"İçel’i de dünyada en iyi sekilde temsil eden en büyük marka degeri bence ÇBK İçel"

Sehrin takimi olduklarini ve sloganlarini da ’sehrin takimi’ olarak seçtiklerini belirten Ünlü, hem Final Four’da, hem de play-off’ta önemli basarilara imza attiklarini söyledi.

İçel’de düzenlenen FIBA Kadinlar Euroleague Final Four’da hem sehre deger kattiklarini hem ülkeyi gururlandirdiklarini anlatan Ünlü, "Bu basarida Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit’in önemli katkilari oldu. Siz basin mensuplari da halka bütünlesmemizi sagladiniz. İçel olarak bunlarin hepsini hep birlikte yaptik" diye konustu.

İçel’de düzenlenen FIBA Kadinlar Euroleague Final Four sürecinde sosyal medyada yer alan etkilesim verilerine iliskin bilgiler veren Ünlü, söyle devam etti:

"Maalesef ülkemizde spor, futbol endeksli oldugu için kadin basketbolunda ve bizim oynadigimiz Euroleague’de nerelerde oynadigimizin ve kimlere ulasabildigimizin çok fazla bilindigini düsünmedigim için bunlari anlatmaya çalisiyorum. Bu her geçen gün artarak devam ediyor. Sehrimizde çok büyük bir liman var ve çok büyük sirketlere sahibiz. Organize sanayimiz her geçen gün büyüyor. Ve İçel, Adana ile Antalya arasinda sikismisligindan kurtulup çok daha büyük bir sanayi sehri haline geliyor, dünya markasi haline geliyor. İçel’i de dünyada en iyi sekilde temsil eden en büyük marka degeri bence ÇBK İçel."

"ÇBK İçel’in artik kupa kazanmasi gerektigini düsünüyoruz"

Finallerin takim olduklarini belirten Ünlü, "Final oynuyoruz ama neden kupa alamiyoruz. Çünkü, biz Anadolu’da bu isi diger büyük takimlarin yaptiginin dörtte bir, beste bir ya da üçte bir maliyetine yapmaya çalisiyoruz. Bütçe olarak bunlari yaparak her yil hem Avrupa’nin tepesinde hem Türkiye’nin final serisinde bahsettigim bu takimlar da genelde Fenerbahçe oluyor; finaller oynuyoruz. Bunlarin arasinda tabii aldigimiz Türkiye Kupasi, Cumhurbaskanligi Kupasi maçlari da var. Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer, Yenisehir Belediye Baskanimiz Abdullah Özyigit önderliginde asbaskanimiz Ali Adalioglu ve baskanimiz Serdar Çevirgen’in yapmis oldugu toplantilar sonucunda size söyle bir müjde vermek istiyorum. 2 yillik planlama yapildi ve sampiyonlugu alacak bütçelerin olusturulacaginin müjdesini veriyorum. Avrupa’nin ve İçel’in en büyük marka degeri olan ÇBK İçel’in artik kupa kazanmasi gerektigini düsündügümüz için 2 yillik bir programlama yaptik" seklinde konustu.



Ali Adalioglu: "Elbet bizim de Fenerbahçe’yi yakalayacagimiz günler gelecek"

Asbaskan Ali Adalioglu da Çukurova Basketbol’un kurulusundan bu yana finallerin takimi oldugunu söyledi.

Bunun da öncelikle kulüp baskani Serdar Çevirgen’in bu isi çok sevmesinden ve yaptigi yatirimlardan kaynaklandigini vurgulayan Adalioglu, "8. yila girerken sehrin artik bu takimi sahiplendigini görüyoruz" dedi.

Sehrin sahiplenmesinin yani sira bu tür spor organizasyonlarini ve kulüpleri basinin sahiplenmesinin daha önemli oldugunu vurgulayan Adalioglu, Çünkü basin toplumu bilgilendiren bir kurumdur. Gerçekten ilk yillarda biraz uzak kalindi basindan ama son yillarda, özellikle son 2 yilda bu sorunun giderildigini ve ÇBK ile İçel basininin iç içe olduguna inaniyorum" diye konustu.

’Finallerin takimi diyoruz, neden sampiyon olamiyor?’ diye akillara sorular gelecegini dile getiren Adalioglu, söyle konustu:

"Evet, o da gelecek. Süper Lig’de ve Kadinlar Avrupa Ligi’nde her sene final oynadigimiz 100 yillik bir Fenerbahçe kulübü var. Hem kurumsal olarak bizden önde olmasi hem de ekonomik yatirimi yapmasindan kaynaklaniyor. Ama elbet bizim de Fenerbahçe’yi yakalayacagimiz günler gelecek. Bunun çok yakin oldugunu düsünüyorum. Son yillarda Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ve Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit’in büyük destekleri var. Bu desteklerin devam edecegini düsünüyorum. Katki sunan, katki sunmayan is adamlari oldu. İçel’de kazanan, bu kentte bir yerlere gelenlerin kentin spor, sanat gibi faaliyetlerine yatirim yapmalari gerekiyor. Bu kulüp İçel’in kulübü. Bu kulübün basarisi İçel’in basarisi olacak."

Kaynak: İHA