Besiktas'ta Derbi Öncesi 4 Sakat, 1 Cezali

Besiktas’ta, Süper Lig’in 34. haftasinda yarin deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde 4 oyuncu sakatliklari, 1 futbolcu da sari kart cezasi sebebiyle forma giyemeyecek.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda Besiktas, deplasmanda Fenerbahçe ile karsi karsiya gelecek. Saat 19.00’da baslayacak mücadeleyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bu müsabaka öncesi 33 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi sonucu topladigi 51 puanla dördüncü sirada yer alan siyah-beyazlilar, kötü geçen bir sezonda taraftarina derbi galibiyeti elde edebilmek için sahaya çikacak.

Besiktas’ta 4 sakat, 1 cezali

Siyah-beyazlilarda ameliyat edilen Ante Rebic’in yani sira sakatliklari süren Bahtiyar Zaynutdinov, Tayfur Bingöl ve Emrecan Terzi, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Sakatliklarini atlatan ve çalismalara baslayan Semih Kiliçsoy ve Salih Uçan ise Yardimci Antrenör Serdar Topraktepe’nin sans vermesi durumunda ezeli rekabette oynayabilecek.

Ayrica tecrübeli sag bek Jonas Svensson da sari kart cezasi sebebiyle yarin takimini yalniz birakacak.

3 futbolcu kart sinirinda

Besiktas’ta Daniel Amartey, Demir Ege Tiknaz ve Semih Kiliçsoy ise sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Söz konusu oyuncular, derbide kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta iç sahada oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Serdar Topraktepe’nin 6. maçi

Yardimci Antrenör Serdar Topraktepe, yarin oynanacak Fenerbahçe müsabakasiyla siyah-beyazli takimin basindaki 6. maçinda çikacak. 4’ü Süper Lig, 1’i Ziraat Türkiye Kupasi olmak üzere toplam 5 müsabakada görev alan teknik adam, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyet elde etti.

Topraktepe, ayrica kariyerinde futbol A takimi çalistiricisi olarak ilk kez de derbi heyecani yasayacak.

Kartal, Kadiköy’de son 3 maçi kaybetmedi

Besiktas, Fenerbahçe ile Süper Lig’de oynadigi son 3 deplasman maçinda maglup olmadi. Siyah-beyazlilar, rakibini 2020-2021 sezonunda 4-3, 2022-2023 sezonunda da 4-2’lik skorla maglup etmeyi basarmisti. Iki takim arasinda 2021-2022 sezonunda oynanan debi ise 2-2’lik esitlikle tamamlanmisti.

Kaynak: İHA