Xavi Hernandez, Barcelona'da Kaldi

Sezon sonunda Barcelona’dan ayrilacagini açiklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararini degistirdigini ve takimin basinda kalacagini duyurdu.

Ispanyol ekiplerinden Barcelona’nin Teknik Direktörü Xavi, Baskan Joan Laporta ile birlikte basin toplantisi düzenledi.

Toplantida konusan Xavi, "Kulübüm için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum. Baskan ve yönetim yaptigimiz görüsmelerde bana güven verdi. Futbolcularin da destegi oldu. Bu sezon sampiyonluk kazanamayacak olsak bile bu proje henüz bitmedi. Ocak ayinda yaptigim degerlendirmede degisikligin iyi olacagini düsünmüstüm. Ancak baskan ve yönetimle yaptigimiz görüsmeler neticesinde fikrim degisti. Birlikte yola devam etmeye karar verdik. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandi.

Baskan Laporta da, "Xavi’nin önümüzdeki sezon da takimin basinda olacagini buradan açiklamak istiyorum. Ayrilik karari vermisti ama konustuk ve gençlerden olusan bu projeye liderlik etmeye devam edecek" diye konustu.

LaLiga’daki son maçta deplasmanda Real Madrid’e 3-2 yenilen Barcelona, ezeli rakibinin 11 puan gerisine düstü. Barça, UEFA Sampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de PSG’ye elendi.

2021 yilinda teknik direktörlük görevine getirilen Xavi, geçtigimiz sezon Barcelona’yi ligde sampiyonluga ulastirmisti.

Kaynak: İHA