Önyargilara Meydan Okuyan Agri'nin Tek Kadin Futbol Takimi Zirveye Yükseliyor

Agri Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Kadinlar 3. Lig 2. Grup’ta mücadelesine devam ediyor. Gösterdikleri kararlilikla 2. Lig yolunda emin adimlarla ilerleyen takim, önyargilara da meydan okuyarak, önemli basarilara imza atiyor.

Yesil sahalarda gösterdikleri performans ve sosyal sorumluluk projelerindeki katkilariyla 2018 yilinda Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan tesekkür plaketi alma basarisini gösteren cesur kadinlar, sahadaki basarilarini Agri’yi ve Türkiye’yi gururlandirmak için kullaniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bünyesindeki ASP Gençlik ve Spor Kulübü ile spora adim atan takim, büyük bir kismi erken yasta ve zorla evliliklerle karsi karsiya kalan yasitlarinin aksine, futbol oynama tutkularini gerçege dönüstürüyor. Vali Mustafa Koç ve esi Neslihan Gül Koç’un destek ve katkilari, takimin moral ve motivasyonunu zirveye tasiyor. Neslihan Gül Koç, kadin futbolcularla sik sik bir araya gelerek, maçlarini izliyor ve yanlarinda olarak onlara güç veriyor.

Futbolculardan Merve Kurt, "Futbola ilk basladigimda ailem buna çok karsiydi. Sonradan hocalarimin ve arkadaslarimin destegiyle bu engeli astik. Futbola sadece erkeklerin oynayabilecegini düsünmek yanlis. Biz bunu basardik ve kanitladik. Hedefimiz sampiyonluk ve bunun için gece gündüz çalisiyoruz. Valimiz Mustafa Koç ve esi Neslihan Gül Koç’a, hem yardimlarindan hem de maç esnasindaki desteklerinden dolayi en içten dileklerimizle tesekkür ederiz" dedi.

Takim kaptani Kader Simsek ise, "Biz Agri’nin tek kadin futbol takimiyiz ve çok da basariliyiz. Seyirciler bizi izleyerek kadinlarin futbola karsi olan ön yargilarini yikiyorlar. Bu bize ilham veriyor ve örnek oluyoruz. Daha fazla seyirciye ve destege ihtiyacimiz var. Bu sayede farkindalik olusturabilir ve daha fazla kizin bu spora katilmasini saglayabiliriz" seklinde konustu.

Takimin antrenörü Önder Tunay da, "Hedefimiz ikinci lige yükselmek. Bu zor bir hedef ancak kizlarimizin azmi ve kararliligiyla bunu basaracagimiza inaniyorum. Dogu Anadolu Bölgesi’nde kadin futbolunun zorluklarinin farkindayiz. Fakat futbol kizlarimiza birçok imkan sunuyor. Spor lisesine geçislerde önemli rol oynuyor, üniversite imkani sunuyor ve beden egitimi ögretmenligi gibi alanlarda is imkanlari olusturuyor" ifadelerini kullandi.

Ayrica Vali Mustafa Koç ve esi Neslihan Gül Koç’un destegine deginen Tunay, "Valimiz Mustafa Koç ve esi Neslihan Gül Koç hanimefendi bize çok büyük destek oluyorlar. Bu sayede sampiyonluk hedefimiz daha da güçlendi. Onlarin destegiyle Agri’ya ve Dogu Anadolu Bölgesi’ne bu sampiyonlugu getirmek istiyoruz" cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA