Gençlig'de Sampiyonlar Belli Oldu

Erzurum’un ev sahipliginde 12 ilin katildigi ‘Gençlig Bölge Finalleri’nde dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari verildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi (GSB) Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan Erzurum’un ev sahipliginde düzenlenen Gençlik Merkezleri arasi ‘Gençlig Bölge Sampiyonasi’ sona erdi.

Futbol, masa tenisi ve 33 Basketbol müsabakalarina 12 ilin Gençlik Merkezlerinin Il sampiyonlarinin katilimiyla yapildi.

Gençlik merkezlerine üye gençlerin yaristigi bölge Sampiyonasinda sampiyonlar belli oldu. Futbolda Bölge sampiyonlugu kupasi Van’a giderken, Erzurum ikinci oldu. Mus ise üçüncü sirada yer aldi. Erkekler Masa tenisinde Van sampiyon olurken, Erzincan ikinciligi elde etti. Kizlarda ise bölge sampiyonlugunu ve ikinciligini Bitlis kazandi.

Basketbolda sampiyon Erzurum

Erzurum’un ev sahipliginde yapilan Gençlig 3x3 Basketbol turnuvasinda Erzurum bölge sampiyonu oldu. Kazim Karabekir Spor Salonu’nda oynanan finallerde Erzurum sampiyonluk ipini gögüslerken, Igdir ikinci Agri ise üçüncü oldu.

Çakmur kupa verdi kutladi

Turnuvanin toplu ödül töreni Yakutiye Spor Salonu’nda yapildi. Ödül töreninde Gençlik ve Spor Il Müdürü Levent Çakmur, bir konusma yapti.

Sporun dostluk ve kardeslik ruhu kapsaminda yapildigini belirten Çakmur, Bölge sampiyonasinin fair-play ruhu içinde yapilip tamamlanmasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Erzurum GSIM Müdürü Levent Çakmur, "12 ilden gelen takimlari 5 gün boyunca sehrimizde konuk ettik. Gençler, hem Spor yapma sansi yakalarken, hem de sehrimizi gezip görme ve tanima sansi buldular. Bölge sampiyonu olarak Türkiye finallerine gidecek olan takim ve sporculara simdiden basarilar diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Gençlik ve Spor Il Müdürü Levent Çakmur, Gençlik Hizmetleri Müdürü Zülküf Yilmaz, Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok ile Bakanligimiz Gençlik Lideri Temsilcileri Melike Çiftçi ve Pelin Boztas tarafindan turnuvada dereceye giren takim ve sporcularin madalya ve kupalari verildi.

Kaynak: İHA