BUÜ Badminton Takimi Süper Ligde

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Badminton Takimi, Üniversitelerarasi Badminton Bölgesel Lig müsabakalarini basariyla tamamlayarak süper lige yükselme hakki elde etti.

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) ev sahipliginde gerçeklestirilen "Üniversitelerarasi Badminton Bölgesel Lig" müsabakalari sona erdi. Türkiye’nin 30 farkli üniversitesinden gelen 200’e yakin sporcunun katildigi turnuvada ilk dört dereceye giren takimlar süper lig bileti aldi. Turnuvada takim halinde ve bireysel olarak mücadele eden BUÜ Badminton Takimi, organizasyona damga vurdu. Takim halinde maç kaybetmeden sampiyon olan takim, ferdi müsabakalar ise kadin ve erkek kategorilerinde aldigi galibiyetlerin ardindan kürsüye çikma basarisi gösterdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, turnuvadan basarili sonuçlarla dönen Badminton Takimi’ni agirladi. Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ramiz Arabaci, Saglik Kültür Spor Daire Baskani Mehmet Aydemir, BUÜ Spor Koordinatörü Ögr. Gör. Tuncer Topsaç, Spor Müdürü Mehmet Serif Arslan ve Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Aygül Akça’nin da hazir bulundugu ziyarete ögrenciler aldiklari kupa ve madalyalarla katildi.

Gençlerin her anlamda daha üretken, aktif ve donanimli olmalarini istediklerini vurgulayan Rektör Yilmaz, elde edilen basarinin hem üniversite hem de ögrenciler adina kiymetli kazanimlar saglayacaginin altini çizdi. Yönetim olarak spora ve sporcuya destegi sürdüreceklerini de aktaran Yilmaz, basarilarin ötürü ögrencileri ve yöneticileri tebrik etti.

Kaynak: İHA