Bu Okul Sportif Basarilariyla Gögüs Kabartiyor

Van’in Ipekyolu ilçesindeki Fevzi Geyik Ortaokulu ögrencileri, birçok farkli spor dalinda dereceler elde ederek ismini duyurmayi basardi.

Van’in Ipekyolu ilçesine bagli Karsiyaka Mahallesi’nde bulunan Fevzi Geyik Ortaokulu ögrencileri, akademik basarilarinin yani sira; sosyal, sportif ve kültürel çalismalarda büyük basari elde ediyor. Okul idarecileri tarafindan anaokulu itibariyle ögrencilerin yetenekleri gözlemlenerek, basarili olduklari alanlarda kendilerine rehberlik ediliyor. Bu çerçevede geçmis tarihten bu yana özellikle de sportif basarilariyla gögüs kabartan ögrenciler; bu yil da halk oyunlari, ragbi, judo, jimnastik ve futbol dalinda bir çok basari elde etti.

Fevzi Geyik Ortaokulunda yaklasik 17 yildir görev yapan spordan sorumlu Müdür Yardimcisi Mahmut Kipici’nin rehberliginde birçok basariya imza atan ögrenciler, katildiklari son müsabakalarda il ve bölge birinciligi elde ederek, Türkiye sampiyonasinda ter dökmeye hak kazandi. Ögrenciler, gelecek müsabakalar için okulun beden egitimi ögretmenleri Mesut Malgaz ve Baris Yildiz ile Halk Oyunlari Usta Ögretici Selami Karabulut ile Judo Antrenörü Rakip Aslan tarafindan yogun bir tempoyla antrenmanlarini sürdürüyor.

“Daha büyük basarilar elde edecegiz”

Fevzi Geyik Ortaokulu Müdürü Isa Turhan, Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Ögrencilerinin kentte ciddi basarilar elde ettigini ve daha önceki basarilarina ise yenilerini ekleyerek çalismalarina devam ettiklerini aktaran Turhan, “Halk oyunlarinda ögrencilerimiz il birinciligi ve bölge üçüncülügü elde etti. Ögrencilerimiz ili temsilen Kütahya’ya gidecek. Ragbi Yildiz Kiz Takimi yine Van’da birinci oldu, bölge yarismalarinda birinci ve ilimizi temsilen İçel’de düzenlenecek müsabakalara katilacaktir. Ragbi Yildiz Erkek Takimi da ilde ikinci ve Kayseri’de ikinci oldu. Basarilarimiz sürekli artarak devam ediyor. Idareci arkadaslarimizda bu konuda ögrencilerimizin önünü açiyoruz” dedi.

Ögrencilerinin judo ve jimnastik sporlarinda il ve bölge birinciligi alarak finale yükseldiklerini dile getiren Turhan, okullarda akademik basarinin yaninda sosyal, sportif ve kültürel anlamda da basarin saglanmasi gerektigini kaydetti.

Farkli dalda sportif faaliyetlere katilan ögrenciler ise il ve bölge birinciligi aldiktan sonra hedeflerinin takim olarak Türkiye sampiyonu olmak oldugunu belirterek, kendilerini yogun tempoyla çalistiran ögretmenlerine ve okul idarecilerine tesekkür etti.

Kaynak: İHA