Batista Mendy, Trabzonspor'un Savunma Ve Orta Sahadaki Jokeri Oldu

Trabzonspor’un sezon basinda Fransa’nin Angres takiminda transfer ettigi Batista Mendy, hem savunmada hem de orta sahada forma giyerek bordo-mavili takimin jokeri oldu.

Trabzonspor, sezon basinda Fransa’nin Angers SCO takiminda 4 milyon 400 bin Euro bedelle transfer ettigi Batista Mendy’le, 4+1 yillik sözlesme imzalamisti.

Mendy, hem savunmada hem de orta sahada görev alarak Ranz Beckenbauer, Philipp Lahm, Carles Puyol gibi defans, orta saha ve kanatlarda oynadiklari maçlarla takimlarinda ’elmas’ olarak tabir edilen yildiz futbolcularin izinden gidiyor.

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Nenad Bjelica döneminde ön libero bölgesinde degerlendirilen Batista Mendy, Abdullah Avci’nin takimin basina gelmesiyle defans, ön libero ve merkez orta sahada forma giydi. Son haftalarda stoper bölgesinde oynayan Fransiz oyuncu, Trendyol Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupasi’nda toplam 32 müsabakanin 11’inde ön libero, 11’inde stoper ve 10’unda ise merkez orta sahada görev yapti.

Mendy için bölgenin bir önemi yok

Trabzonspor’un Fransiz oyuncusu Batista Mendy için adeta saha içerisinde bölgenin bir önemi yok. Bordo-mavililer, Mendy’nin bu sezon ön libero olarak sahaya çiktigi 11 karsilasmada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 maglubiyet aldi. Fransiz oyuncunun stoper bölgesinde top kosturdugu 11 mücadelede 8 galibiyet, 1 maglubiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrilan Karadeniz temsilcisi, Mendy merkez orta sahadayken de 10 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 maglubiyet elde etti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, ihtiyaç dogmasi halinde Batista Mendy’nin bek oynatabileceginin sinyalini de verdi. Ziraat Türkiye Kupasi yari final ilk maçinda Fatih Karagümrük ile oynanan ve 3-2 bordo-mavililerin üstünlügüyle sona eren maçin ardindan Avci, "Mendy’nin bana gelen raporunda 8, 6, 4 ve 2 numarada oynayabildigi açikça görünüyor. Dünya futbolunda stoper topa artik en fazla dokunan oyuncudur. Orta sahada da faydalanacagiz. Önümüzdeki sezonla alakali da çalismalarimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: İHA