Adana Demirspor Ile Galatasaray 40. Randevuda

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda deplasmanda oynayacagi Adana Demirspor ile ligde 40. kez karsilasacak.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinin açilis maçinda Galatasaray, yarin saat 20.00’de Yeni Adana Stadyumu’nda Adana Demirspor ile karsi karsiya gelecek. Ligde sari-kirmizililar 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 90 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Mavi-lacivertliler ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 10 maglubiyet sonucunda topladigi 41 puanla 11. sirada yer aliyor.

Haftaya takipçisi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde baslayan Galatasaray, sari-lacivertlilerin Besiktas ile oynayacagi derbi öncesinde farki 7’ye çikarmak istiyor.

40. randevu

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 39 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 21 galibiyet alirken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini maglup etti. 9 maçta ise kazanan çikmadi. Galatasaray’in attigi 64 gole, Adana Demirspor 32 golle karsilik verdi.

Ligin ilk yarisinda Istanbul’da oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazandi.

Deplasman karnesi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de deplasmanda 16 maça çikti. Sari-kirmizililar bu mücadelelerde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet aldi ve 39 puanla bu alanda ikinci sirada yer aliyor. Cimbom son olarak dis sahada Alanyaspor ile oynadi ve 4-0 yendi.

Son 21 lig maçini kaybetmedi

Süper Lig’de sampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, oynadigi son 21 maçta rakiplerine kaybetmedi. Son olarak ligin ilk yarisinda Hatayspor’a yenilen sari-kirmizililar daha sonraki mücadelelerde 19 galibiyet, 2 beraberlik aldi. Cimbom öte yandan son 14 lig karsilasmasindan da 3 puanla ayrildi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon savunma performansiyla da dikkat çekiyor. Sari-kirmizililar oynadigi 33 maçta kalesinde 21 gol gördü ve bu performansiyla da ligin en az gol yiyen takimi konumunda bulunuyor. Aslan, müsabakalarin 17’sinde ise kalesini gole kapadi.

Mauro Icardi’den son haftalari bos geçmiyor

Galatasaray’in Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig’de son 5 haftada rakip fileleri 6 kez havalandirdi. Bu sezon ligde 29 maçta görev alan Icardi, 20 gol kaydetti.

31 yasindaki futbolcu, gol kralligi yarisinda 20 gollü Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko ile birlikte zirveyi paylasiyor.

Sari-kirmizililar rekor için sahada

Galatasaray, Adana Demirspor’u yenmesi durumunda kendisine ait Süper Lig’de üst üste kazanma rekorunu geçecek. Geçtigimiz sezon ligde art arda 14 karsilasmadan galip ayrilan sari-kirmizililarin kazanma serisi deplasmanda Konyaspor’a 2-1’lik skorla kaybetmesiyle tamamlanmisti.

7 futbolcu sari kart sinirinda

Galatasaray’da, Adana Demirspor karsilasmasi öncesinde 7 futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Lucas Torreira, Victor Nelsson, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sari kart sinirinda bulunuyor. Bu futbolcular sari kart görmesi durumunda 35. haftada Istanbul’da oynanacak Sivasspor maçinda cezali duruma düsecek.

Okan Buruk ile Hikmet Karaman 5. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bugüne kadar resmi müsabakalarda 4 kez rakip oldu. Buruk; Çaykur Rizepor, Gaziantepspor ve Elazigspor’u çalistirirken, Karaman da Kayserispor, Kayseri Erciyespor ve Rizespor’un basindaydi. Iki teknik direktör de 2’ser galibiyet aldi.

Kaynak: İHA