Tobias Andresen Açiklamasi 'Ilk Profesyonel Galibiyetimi Aldigim Için Gerçekten Mutluyum'

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabini kazanan Tobias Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takimi adina ilk profesyonel galibiyetimi aldigim için gerçekten mutluyum" dedi.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Tur’unun 137,9 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabini DSM Firmeneich takimindan Tobias Andresen 3 saat 29 dakika 42 saniye ile kazandi. Yarislarin ardindan Tobias Andresen açiklamalarda bulundu. Andresen, "DSM-Firmenich-PostNL takimi adina ilk profesyonel galibiyetimi aldigim için gerçekten mutluyum. Ayrica Giro d’Italia hazirliklarimizi tamamlamak ve öne geçme antrenmani yapmak için de buraya geldik. Hollanda’da bir sprint antrenman kampimiz vardi. Fabio ve ben birlikte çok çalistik. Gerçekten Giro’ya uçmak için video analizimiz var ama açikçasi burada kendimizi kanitlamak istedik. Fabio ilk galibiyetinden sonra çok mutluydu. Inanilmaz hizini gösterdi. Burada bazi galibiyetler almak istedik ve bu, Giro’ya giden sürecin bir parçasi. Sprintlerde önceligimiz her zaman Fabio’dur ve ben onun son önde gelen adamiyim. Henüz 21 yasindayim, bu benim için büyük bir is ama böyle günlerde bana genellikle önde kalmam söylenir. Yani eger Fabio basaramazsa sansimi deneyebilirim. Ama eger asilirsa öncelik kendisinde kalacak. Rüzgar bugün ya da sadece son iniste bizi pek etkilemedi ama ben risk almamak için direkt gittim" dedi.



"Belçika ya da Hollanda’da yarismaktan daha güzel"

20 kilometrede iki bisiklet degisikligi yaptigini da söyleyen Andresen, "Bitime 10 km kala pelotona yeni döndüm, bu yüzden kaçisi yakalamaya ne kadar yaklastigimizin farkinda degildim. Onlari bu kadar geç yakalamamiz biraz sürpriz oldu ama sans eseri Astana orada bir sürü yardimciyla birlikte oradaydi. Bazen diger takimlarin aradaki farki kapatmasi konusunda da kumar oynamaniz gerekir. Bu benim Türkiye’ye ilk gelisim. Gerçekten hos ve sicak. Güzel bir ülke kesfediyorum, su anda Belçika ya da Hollanda’da yarismaktan daha güzel. Her gün sahilde kaliyoruz. Bugün yollar biraz zorluydu ama ayni zamanda yarisi daha güzel hale getirdi. TUR aslinda yapilmasi çok güzel bir yaris. Tüm bir günlük yarislardan sonra, tekrar en iyi seklinize dönmek için bu tür bir haftalik bir yarisa ihtiyaciniz var. Bu etap yarisi zihniyetine geri dönmek güzel. Her gün zor oldugundan iyi bir sekil verir. Dört gün içinde dördüncü yaris lideri olmam da bunun zorlu bir yaris oldugunu gösteriyor. Çok açik. Her gün ayni sürücünün turkuaz formayi giymemesi ve ayni takimin çekis yapmamasi gerçekten güzel, bu yaris için iyi bir sey" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA