Oturarak Voleybol 1. Lig Müsabakalari Karabük'te Sona Erdi

Karabük’te Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol 1. Ligi müsabakalari sona erdi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 12 takimdan yaklasik 200 sporcu, yönetici ve teknik heyet katildi.

Maçlarin ardindan A Grubu’nda Osmaniye Gençlik B Grubu’nda ise Bolu Gerede Spor Kulübü grubunu lider tamamladi. Grup mücadelelerinin ardindan takimlar mayis ayinda yapilacak finallerde mücadele verecek. Final etabi sonunda iki takim Oturarak Voleybol Süper Ligi’ne yükselecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hosnut Karabük’te çok güzel bir organizasyonu daha geride biraktiklarini söyledi.

Katilimci sayisi olarak ise Hosnut, “6 takimdan iki grup halinde 12 takim tek devreli lig usulüne göre oynandi. Her takimin 14 sporcu hakki olsa da her takimda o kadar oyuncu bulunmadigi için ortalama 10 oyuncu ile geldiler diyebiliriz” dedi.

Oturarak Voleybol bransinin yaklasik bir yil önce Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesine dahil olduktan sonra bu turnuvanin önemli oldugunu belirten Hosnut, “Bu süreçte evrak islemleri, takim hazirliklari ve organizasyon süreci ile birlikte ilk düdügü Karabük’te çalmak nasip oldu. Bu durumdan da çok umutluyuz. Türkiye Voleybol Baskani Mehmet Akif Üstündag’in da ilgisi ve destegi oldukça büyük. Bundan sonra çitanin yükselecegini düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Hosnut, basta Gençlik ve Spor Il Müdürü Coskun Güven olmak üzere Karabük’teki organizasyonda emegi geçen herkese tesekkürlerini iletirken birkaç hafta sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakalari için tekrar Karabük’e geleceklerini belirtti.

Kaynak: İHA