Iker Muniain, Athletic Bilbao'dan Ayrilacagini Açikladi

Ispanyol futbolcu Iker Muniain, 15 sezondur formasini giydigi Athletic Bilbao’dan sezon sonunda ayrilacagini duyurdu.

Ispanya La Liga ekiplerinden Athletic Bilbao’da kulübün simge isimlerinden Iker Muniain, uzun yillardir formasini giydigi takimindan ayrilma karari aldigini açikladi.

Sezon sonunda sözlesmesi bitecek olan tecrübeli oyuncunun, 15 sezonun ardindan takimdan ayrilacagi Athletic Bilbao’nun resmi sosyal medya hesabindan yayinlanan video ile duyuruldu. Kendi istegiyle bu karari aldigini ifade eden Muniain, "40 yillik kupa hasretimize son vermenin ve 25. kupayi kaldirmanin onuruyla kulüpten ayriliyorum. San Mames’te bir veda töreni ve saygi gecesi olacak" dedi.

31 yasindaki futbolcu, veda videosunda, "Sen hayatimdaki en güzel seydin, ama simdi askim, ayrilmamizin zamani geldi" siirini dile getirerek sözlerini noktaladi.

Athletic Bilbao’nun altyapisinda yetisen ve 2009 yilinda A takima yükselen Iker Muniain, Ispanyol ekibiyle çiktigi 557 resmi maçta 75 gol, 70 asistlik performans sergiledi. Tecrübeli futbolcu, takimiyla su ana kadar 1 kez Ispanya Kupasi ve 2 kez de Ispanya Süper Kupasi sampiyonlugu yasadi.

Kaynak: İHA