Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde Normal Sezon Sona Erdi

2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalik normal sezon, bugün oynanan karsilasmalar ile ererken, Besiktas ligi ilk sirada tamamladi.

2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalik normal sezon sona erdi. Besiktas Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladigi Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sirada arasinda tamamlayan takimlar Play-off Sampiyonluk Etabi oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sirada tamamlayan takimlar “Play-Off Siralama Etabi” oynayacak.

Buna göre Sampiyonluk Etabi ilk tur müsabakalari; birinci (Besiktas) tamamlayan takim ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takim; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takim ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takim arasinda oynanacak. Sampiyonluk etabi ilk tur müsabakalari; üç müsabakalik serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçi normal sezonu üst sirada tamamlayan takimin, üçüncü maçi normal sezonu daha alt sirada tamamlayan takimin sahasinda oynanacak. Sampiyonluk etabi ilk tur müsabakalarinda iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takim finale yükselecek. Play-Off Sampiyonluk Etabi final serisi ise bes müsabakalik seride üç galibiyet üzerinden oynanacak.

Normal lig sezonunu bes ile sekizinci sira arasinda bitiren takimlar siralama etabi oynayacak. Siralama etabi ilk tur müsabakalari; besinci tamamlayan takim ile sekizinci tamamlayan takim; altinci tamamlayan takim ile yedinci tamamlayan takim arasinda oynanacak.

Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçlari:

Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi

Trabzon BBSK 30-33 Köycegiz Belediyesi

Spor Toto 31- 24 Izmir BBSK

Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi

Besiktas Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi

Kaynak: İHA