Gelecegin Tenisçilerine Madalyalarini Baskan Büyükkiliç Verdi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde yeni hizmet vermeye baslayan Tenis Kortu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Tenis Turnuvasi’nda dereceye giren çocuklara madalyalarini verdi. Baskan Büyükkiliç, “Gelecegin tenisçilerinin Kayseri’mizde yetismesi için gerekli çabayi gösterecegiz” dedi.

2024 Avrupa Spor Sehri Kayseri’de spor etkinlikleri ve faaliyetlerinin öncüsü Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. özel gün ve haftalarda düzenledigi spor organizasyonlarina devam ediyor. Bu çerçevede Büyüksehir Spor A.S. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklara armagan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na özel tenis turnuvasi düzenledi.

20-23 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesen turnuvada 8-14 yas arasi 62 kiz, 61 erkek olmak üzere toplam 123 sporcu, kiyasiya mücadele etti. Spor A.S. tarafindan düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Tenis Turnuvasi, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi Tenis Kortlarinda oynanan final müsabakalari ile sona erdi. Sporun ve sporcunun sehri Kayseri’de nefes kesen tenis maçlarinda ödüller sahiplerini buldu. Çocuk sporculara madalyalarini, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç verirken, Baskan Büyükkiliç ayrica akilli saat de hediye etti.

Birbirinden güzel mücadelelere ev sahipligi yapan tenis kortlarinda sporu ve eglenceyi bir arada yasayarak maçlarda dereceye giren çocuklari tebrik eden Baskan Büyükkiliç, çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlayarak, “Milli egemenlik bayramimiz nedeniyle Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yavrularimiza hediye ettigi bu anlamli günde çocuklarimizin bayramini tebrik ediyorum” dedi.

“Gelecegin Tenisçilerinin Kayseri’mizde yetismesi için gerekli çabayi gösterecegiz”

Büyükkiliç, gelecegin tenisçilerinin Kayseri’de yetismesi için gerekli çabayi göstereceklerinin altini çizerek, “Bugüne özgü olarak da millet bahçemizin içerisinde 8, 9,10,14 dahil yas grubundaki tenis ile ilgili yarismalara katilan yavrularimizi hem tebrik ediyorum hem basarilarinin devamini diliyorum. Insallah gelecegin tenisçilerinin Kayseri’mizde yetismesi için gerekli çabayi gösterecegimizi ifade ediyorum” diye konustu.

Kapali tenis kortlarinin sayisi artiyor

Tenis severlerden yogun ilgi gören kapali tenis kortlarinin sayisinin arttirilacagini kaydeden Baskan Büyükkiliç, “Kapali Tenis Kortlari’nin da sayisinin arttirilmasi yönünde sizlerden gelen yogun talep üzerine süreci insallah ilerleyen dönemlerde sizlerin arzu ettigi dogrultuda harekete geçirecegimizi buradan ifade etmek istiyorum. Sevgili yavrularimizi simdiden kutluyorum, hayirli ugurlu olsun diyorum” ifadelerinde bulundu.

Turnuvanin final müsabakalarini Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Yönetim Kurulu Baskani Cenani Ayaydin ve Spor A.S. Genel Müdürü Ibrahim Somtas da izledi.

Turnuva kapsaminda, 8-9 Yas Kizlar Grubu’nda Jülide Deva Sanli birinciligi gögüslerken, Eylül Sari ikinci, Aymine Yakut üçüncü ve Yagmur Dökmeci de dördüncü oldu. 8-9 Yas Erkekler Grubu’nda ise birinci Doruk Sari olurken, Ali Kat ikinci, Tan Karadag üçüncü, Kerem Yavuz dördüncü sirada yer aldi.

10 Yas Kizlar Grubu’nda Bilge Su Yasdi birinci, Defne Özkan ikinci, Eylül Sadak üçüncü, Servet Kutay dördüncü, 10 Yas Erkekler Grubu’nda da Siraç Ayyildirim birinci, Veli Mete Akbudak ikinci, Ömer Enes Aykas üçüncü, Yasir Tuna ise dördüncü oldu.

11-12 Yas Kizlar Grubu’nda ise birinciligi Neva Duman kazanirken, Ceylin Nayman ikinci, Sineris Jan Ceylan üçüncü, Gizem Ülger de dördüncü sirada yer aldi. Turnuvada 11-12 Yas Erkekler Grubu’nda Fatih Uzun birinci, Mehmed Sait Akkaya ikinci, Atlas Mermer üçüncü ve Daghan Dogan da dördüncü sirada yer buldu.

Jasmin Dila Sanli’nin birinciligi gögüsledigi 13-14 Yas Kizlar Grubu’nda Erva Özimamoglu ikinci, Zeynep Önal üçüncü, Nurefsan Basok dördüncü oldu. 13-14 Yas Erkekler Grubu’nda ise Muhammed Efe Çankaya birinci, Alparslan Yigit Dogan ikinci, Kerem Özbakan üçüncü ve Ahmet Mantici dördüncü sirayi aldi.

Kaynak: İHA