Elazigspor'un Açiklamasina Turgutluspor'dan Sert Tepki

TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Turgutluspor’da, ligin son haftasinda evinde agirlayacagi lider Batman Petrolspor maçi öncesi, ligde ikinci sirada bulunan Elazigspor’dan yapilan açiklama, tepkiye neden oldu. Kulüp Baskani Gökhan Akin, "Sanli kulübümüzün adini kirli oyunlarina alet etmeye çalisanlara hatirlatmak isteriz ki Turgutluspor’umuz, hem Manisa’mizi hem de Turgutlu’muzu Türk futbolunda örnek bir sekilde temsil etmistir ve etmeye de devam edecektir" dedi.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta 4. sirada bulunan ve play-off maçlari oynamaya hak kazanan Turgutluspor, cumartesi günü evinde 57 puanli lider Batman Petrolspor ile karsi karsiya gelecek. Sampiyonun belirlenecegi son maçta ikinci sirada yer alan 55 puanli Elazigspor ise deplasmanda ligden düsmesi kesinlesen Eynesil Belediye ile karsilasacak. Önemli karsilasma öncesi Turgutluspor tesislerinde çalismalarini sürdürürken, Elazig cephesinden gelen açiklama Turgutluspor kulüp yönetimini kizdirdi. Turgutluspor Kulüp Baskani Gökhan Akin, Elazigspor kulübünden yapilan açiklamaya sert tepki gösterdi. Akin, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Elazigspor Kulübü’nün kulübümüzü hedef göstermesi, ne spor ahlakina nede sanli kulübümüzün tarihine yakisir. Elazigspor Kulübü tarafindan yapilan yazili açiklamadaki ifadeleri gereksiz buldugumuz kadar üzüntüyle takip ettik. Sanli kulübümüzün adini kirli oyunlarina alet etmeye çalisanlara hatirlatmak isteriz ki Turgutluspor’umuz, hem Manisa’mizi hem de Turgutlu’muzu Türk futbolunda örnek bir sekilde temsil etmistir ve etmeye de devam edecektir. Kuruldugumuz günden itibaren mücadele ettigimiz tüm liglerde serefi ile oynamis hakki ile kazanmis bir kulübüz. Bu güne kadar adimiz ne bir saibeye karismistir ne de oynadigimiz bir maçta hakkaniyetsiz bir sekilde mücadele etmisizdir. Bizi ne sampiyonun kim olacagi ilgilendirir ne de kimin düsecegi. Biz 2023-2024 sezonunda hem bütün maçlarda hem de Elazigspor maçlarinda oldugu gibi Batman Petrolspor maçina da kazanmak için sahaya çikip, sanli kulübümüze yakisir bir sekilde mücadele edecegimizden kimsenin süphesi olmasin."

Elazigspor’un, ’Gelen duyumlarin çok çirkin oldugu camiamizi derinden üzmüstür’ cümlesini açiklamasini isteyen Akin, "Bu açiklamanin altinin doldurulmasi için duyumlarini gerek bizlerle gerekse spor kamuoyu ile paylasmalarini rica ediyoruz. Aksi taktirde, kulübümüz üzerinden kendi basarisizliklarini kulübümüzü önplana atarak örtbas etmeye çalistiklari düsüncesi hakim olacaktir" ifadelerini kullandi.

Elazigspor Kulübü’nden yapilan açiklamada su ifadelere yer verilmisti:

"TFF 3.Lig’de 2023-2024 sezonun bitimine 1 hafta kalirken, daha önce birçok maçimizda hakem hatalarindan cani yanmis bir kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve Turgutluspor camiasina açik çagrimizdir. Koca bir sezonun emeklerinin sahada karsilik bulmasini beklerken, gelen duyumlarin çok çirkin oldugu camiamizi derinden üzmüstür. 22 maçlik yenilmezlik serisiyle profesyonel liglerde her kesimin takdirini toplayan takimimiz, topladigi puanlari hakkaniyetle ve büyük taraftarinin destegiyle kazanmistir. Umuyoruz ve diliyoruz ki cumartesi günü Turgutlu’da oynanacak Turgutluspor - B. Petrolspor müsabakasi da hakkaniyetle oynansin ve hiçbir saibenin olmadigi bir maç olsun. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bu önemli maçi naklen yayin programina almasini ve müsabakaya üst klasman hakemlerinin atanmasini talep ediyoruz. Sezonun büyük bir bölümünde performansiyla takdir toplayarak liderligi kovalayan ve 40 yillik mazisiyle bugüne kadar hiçbir saibeye karismamis Turgutluspor Kulübü’nden ise camialarina yakisir bir sekilde mücadele etmelerini bekliyoruz. Gözümüz de kulagimiz da cumartesi günü Turgutlu’da olacak."

Kaynak: İHA