Çayirova Belediyesi, Süper Lig Için Play-Off Oynayacak

Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezon, geçtigimiz hafta sonu oynanan karsilasmalarla tamamlandi. Bu yil ilk kez Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele eden Çayirova Belediyesi Basketbol Takimi, ilk sezonunda Süper Lig için play-off oynamaya hak kazanma basarisini gösterdi.

Geçtigimiz iki yilda mücadele ettigi hem Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) hem de Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde sampiyonluk kazanan ve iki yilda aldigi iki kupayla, bu yil Türkiye Basketbol Ligi’nde boy gösteren Çayirova Belediyesi, TBL’deki ilk sezonunda play-off oynamaya hak kazandi. Geçtigimiz hafta sonu oynanan son karsilasmalarin ardindan, Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezon tamamlandi. 34 haftalik maratonun ardindan aldigi 16 galibiyet ve 18 maglubiyetle normal sezonu 7. sirada tamamlayan Çayirova Belediyesi, bu yil ilk kez mücadele ettigi Türkiye Basketbol Ligi’nde Süper Lig için play-off oynamaya hak kazanan takimlar arasinda yer aldi.

26 Nisan Cuma günü baslayacak ve 8 takimin, Süper Lig’e yükselmek için kiyasiya bir rekabet içinde olacagi Türkiye Basketbol Ligi play-off’larinda Çayirova Belediyesi’nin rakibi, normal sezonu 4. sirada tamamlayan Gaziantep Basketbol takimi oldu. 3 maçlik seride 2 galibiyet alan takimin bir üst tura yükselecegi mücadelede Çayirova Belediyesi ve Gaziantep Basketbol arasindaki ilk karsilasma 27 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Gaziantep’te oynanacak. Ikinci maç ise 1 Mayis Çarsamba günü saat 16.00’da Çayirova’da oynanacak. Serinin uzamasi durumunda muhtemel üçüncü karsilasma yine Gaziantep Basketbol’un ev sahipliginde oynanacak.

Iki takim arasinda normal sezonda oynanan ilk karsilasmadan Gaziantep Basketbol 72-54’lük galibiyetle ayrilmisti. Sezonun ikinci yarisinda Çayirova’da oynanan mücadelede ise Çayirova Belediyesi 82-75’lik skorla galip ayrilmayi basarmisti. Çayirova Belediyesi play-off ilk turunda rakibi Gaziantep Basketbol’u geçmesi halinde, İçel Büyüksehir Belediyesi ve Gölbasi Belediyesi TED Ankara Kolejliler eslesmesinin galibiyle play-off yari finalinde mücadele edecek.

Kaynak: İHA