Baba-Ogul Hakemler Beraber Maç Yönetti

Sivas bölgesi futbol hakemlerinden Ali Selim Müsteri ile aday futbol hakemi oglu Soner Eyyüp Müsteri, Sivas Belediyespor-Çimentospor maçinda ayni triyoda görev aldi.

Sivas’ta amatör küme futbol maçlari devam ediyor. A takim, U18 ve U15 Ligi müsabakalarinin oynandigi Sivas’ta, klasman, il ve aday futbol hakemleri de karsilasmalari yönetiyorlar.

Sivas il futbol hakemlerinden Ali Selim Müsteri, 4 Eylül Spor Vadisi futbol sahasinda oynanan U15 Ligi’ndeki Sivas Belediyespor - Çimentospor maçinda aday futbol hakemi ogluyla görev yapti. Ali Selim Müsteri ile oglu Soner Eyyüp Müsteri, ayni mücadelede görev alarak önemli bir deneyim yasadilar. Bu maç, baba ve oglunun birlikte görev aldigi 5. karsilasma oldu.

Ali Selim Müsteri: “Tarif edilemeyecek bir duygu”

Hakem Ali Selim Müsteri, ogluyla çiktigi maçta unutulmayacak anlar yasadigini ifade ederek, oglunun hakemlige merakinin hakem malzemelerini görerek ortaya çiktigini söyledi.

Müsteri, “Bu camiaya 2010’da basladim. Türk futboluna, Türk hakemligine degerler katmaya devam ediyoruz. Oglumla beraber maç yönetmek çok heyecanli bir duygu. Tarif edilemeyecek bir duygu. Bizim hakemligimizin sonuna yaklasmisken oglumuza da bu hizmeti sunmak, bir emanet olarak birakmak istiyorum. Bayrak devretmek bizim için çok degisik. Türk hakemligine hizmet etmesi en büyük deger, en büyük gurur diyebilirim. Kendisi baska islerle ugrasmak yerine, spora hizmet etmesi bizim için daha da gurur verici olur. ‘Hocam ben de bu ise hizmet etmek istiyorum’ dedi.

Biz de tabii dedik. Yaklasik 3 aydir bu camianin içerisinde. Türk futboluna, Türk hakemligine uzun yillar en üst liglerde hizmet etmesini bekliyoruz” dedi.



“Müsabakaya çikana kadar o benim oglum”

’Maç esnasinda anlasamadiginiz pozisyonlar oluyor mu?’ sorusuna Ali Selim Müsteri, “Müsabakaya çikana kadar o benim oglum. Müsabakaya çiktiktan sonra diger hakem arkadaslarim nasilsa, oglum da benim için öyle. Zaten kendisinin de camiamiz içerisindeki bana hitap sekli hocam. Ben de kendisine ayni sekilde hitap ediyorum. Sahaya çiktiktan sonra anlasamadigimiz durumlarda diger hakemlerle nasil iletisim kuruyorsam onunla da ayni sekilde iletisim kuruyorum. Kendisinin de hatalari muhakkak olacak. Futbol hata oyunu. En üst düzey liglerdeki hakemlerimiz, hocalarimiz nasil hata yapiyorsa bizler de yeni yetisenler de hata yapacak muhakkak” yanitini verdi.

Soner Eyyüp Müsteri: “Süper Lig’e kadar yükselmeyi istiyorum”

17 yasindaki aday hakem Soner Eyyüp Müsteri ise, “Benim için çok heyecanli bir duygu. Çünkü babamla birlikte maça çikmak cidden tarif edilemez bir duygu ve heyecanli bir durum. Maçlari sürekli izliyordum. Babam da sehir disina gidiyordu maçlar için. Ben de merak sardim malzemelerden. Daha sonra ben de hakem olmak istedigimi söyledim. Aday Hakem Kursu’na katildim. Aday hakem olarak su an Sivas’ta görev yapmaktayim. Su an hakemlikte Süper Lig’e kadar çikmayi düsünüyorum. Yapabilecegime inaniyorum. Babamla anlasamadigim konular söyle oluyor, bazen pozisyonlarda sikinti yasayabiliyoruz ama daha sonra göz hareketleriyle ve saha içerisindeki iletisimimizle bunu hallediyoruz” diyerek duygularini aktardi.

Kaynak: İHA