Türkiye'de Birçok Ilke Sahip Sporcu Seçme Ve Yetistirme Merkezi Yükselmeye Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu ilçe Belediyesi tarafindan yapimi devam eden Türkiye’nin ilk yesil sertifikasina sahip Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezi’nde çalismalar hizla devam ediyor. Çok önemli yeteneklerin kesfedilecegi tesisin insaatinda yüzde 25 ilerleme saglandi.

Spora ve gençlige yatirimi her zaman önceleyen Selçuklu Belediyesi’nin bu alandaki en büyük yatirimlarindan bir tanesi olan Sancak Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezi’nin yapimi hizli bir sekilde devam ediyor. Su ana kadar yüzde 25’i tamamlanan tesis hizmete girdiginde spor camiasina çok önemli bir altyapi kaynagi saglayarak olimpiyatlarda basarinin kapisi aralanacak.

“Olimpiyat hedefiyle çiktigimiz bu yolda sporcularimiz basarilariyla bizim gögsümüzü kabartacak”

Selçuklu Belediyesi olarak hem ülkeye hem de sehre katki sunacak önemli bir yatirimi daha hizli bir sekilde insa ettiklerine vurgu yapan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “ Gelecegimiz olan gençlere ve çocuklarimiza yatirim yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede projelendirilen ve Konya’nin ilk, Türkiye’nin de en kapsamli spor tesislerinden biri olacak Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezi’nde yapim çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Bu önemli spor yatirimimiz gençlerimize ayni anda toplam 18 farkli spor bransinda spor yapma imkani saglayacak. Bir günde en az bin 200 ila bin 500 arasinda sporcu merkezimizden yararlanabilecek. Olimpiyat hedefi ile çiktigimiz bu yolda bizim istegimiz spora olan ilgiyi arttirmak, daha fazla sayida gencimizin, çocugumuzun spor yapmasini saglamak ve bununla birlikte de uygulayacagimiz ölçme ve degerlendirme programlari sayesinde yeteneklerimizi kesfetmek. Insallah bu merkezimiz hem ülkemizin spor altyapisina katki sunacak hem de buradan nice basarili sporcularin hatta nice olimpiyat sampiyonlarinin çikmasina vesile olacak ve sporcularimizin basarisi bizim gögsümüzü kabartacak. Sporu ve gençlerimizi düsünürken çevreye ve dogaya karsi duyarli tesisler üretmeye ayrica dikkat ediyoruz. Bu sebeple tesisimiz gençlerimizin yeteneklerini kesfetmelerine imkan saglarken Türkiye’nin ilk Yesil Sertifikali (LEED) Sporcu Yetistirme Merkezi olacak. Ayrica merkez kendi enerjisinin yüzde 90’ini çatisinda kurulacak olan günes enerjisi panellerinden elde ederek yillik 350 bin kw/saat enerji tasarrufu saglayacak” dedi.

Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezi’nin bünyesinde; 23 bin 514 metrekare bina alani ve 15 bin 630 metrekare açik saha alani bulunan Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezi’nde, 25 metreye 35 metre ve 25 metreye 12,5 metre ebatlarinda 2 adet yüzme havuzu, hentbol ölçeginde kapali spor salonu, karate, judo, jimnastik, masa tenisi, güres, satranç, tekvando, wushu, kickboks ve okçuluk branslarina uygun spor salonlari, fitness salonu, FIFA standartlarina uygun futbol sahasi, Dünya Atletizm Birligi standartlarina uygun atletizm pisti, spor müzesi, spor magazasi, seminer salonu, VIP odasi, kafeterya, idari birimler ve diger ihtiyaç alanlari yer alacak. Tesisin havuzlarinda ayni anda 150 ögrenci yüzme egitimi alabilecek. Diger salonlarda da antrenman süresine bagli olarak her birinde 20 sporcu ayni anda olmak üzere en az 200 sporcu egitim faaliyetlerini gerçeklestirebilecek. Atletizm sahasinda da ayni anda 150 sporcu rahatlikla aktivite yapabilecek.

Kaynak: İHA