TFF, Süper Lig'de 33. Haftanin VAR Kayitlarini Açikladi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda oynanan karsilasmalarin VAR kayitlarini açikladi.

TFF, Süper Lig’in 33. haftasinda oynanan 3 karsilasmanin Video Yardimci Hakem (VAR) kayitlarini Youtube hesabindan ses ve görüntülü olarak paylasti. Videoda yer alan maçlar ve alinan kararlar söyle:

- Istanbulspor - Fatih Karagümrük müsabakasinin 35. dakikasinda konuk ekibin Markao ile buldugu gol potansiyel ofsayt için inceleme verildi.

Hakem Burak Seker, pozisyonu monitörden izleyerek golü iptal etti.

- Ayni müsabakanin 45+2. dakikasinda ofsayt ile durdurulan pozisyon öncesi kaleci Alp Arda’nin Rohden’e müdahalesi için inceleme tavsiyesi verildi.

Hakem Seker, pozisyonu izleyerek penalti noktasini gösterdi.

- Istanbulspor - Fatih Karagümrük maçinin 90+1. dakikasinda Istanbulspor ceza sahasi içerisinde hava topu mücadelesi sonrasi 3. kez VAR uyarida bulundu. Hakem Burak Seker, Coly’nin topu elle oynadigini belirleyerek penalti karari verdi.

- Kayserispor - Trabzonspor maçinin 28. dakikasinda ev sahibinin kazandigi penalti, inceleme sonrasi iptal edildi.

- Ayni müsabakanin 52. dakikasinda konuk ekibin Enis Bardhi ile buldugu gol sonrasi VAR’dan tavsiye karari verildi.

Hakem Çagdas Altay, pozisyon baslangici öncesi faul oldugunu tespit ederek golü iptal etti.

- Sivasspor - Fenerbahçe karsilasmasinin 87. dakikasinda VAR uyarisiyla hakem Cihan Aydin kenara geldi. Pozisyonu izleyen Aydin, kaleci Livakovic’in Rey Manaj’in ayagina müdahale ettigi gerekçesiyle penalti noktasini gösterdi.

Kaynak: İHA