Down Sendromlu Haci Ömer Basarilari Ile Kiskandiriyor

Kayseri’de yasayan Futsal Milli Takimi kalecisi ve Kocasinan Belediyesi Kocasinan Spor Kulübü’nün sporcusu down sendromlu Haci Ömer Aslantürk, futsal ile hayata tutundu. Milli takim ile dünya 2.’si olan Aslantürk’ün hedefi, dünya sampiyonu olmak.

Kayseri’de yasayan 15 yasindaki down sendromlu Haci Ömer Aslantürk; sosyallesmesi için amatör bir futbol takiminin baskanligini da yapan babasi Abdullah Aslantürk ile beraber maçlari izlemeye gitti. Futbola olan ilgisi her geçen gün artan Aslantürk; futsala basladi.

Burada forvette ter döken down sendromlu genç, daha sonra kaleye geçti. Kendini gelistiren ve futsal milli takimina davet edilen Aslantürk, milli takimla beraber dünya 2.’ligine kadar uzandi. Spor lisesinde egitim hayatini sürdüren Aslantürk’ün hedefi ise milli takimla beraber dünya sampiyonu olmak.

"1 yasindan itibaren sürekli özel egitimler ile de destekledik"

Oglunun bu sekilde sosyallestigini kaydeden baba Abdullah Aslantürk, "3 yil önce arkadasim vesilesi ile Kocasinan Spor Kulübü antrenörü Ugur Ari ile tanistim. Daha sonra Haci Ömer’in futsal hayati basladi.

Ilk zamanlar forvet baslayan Haci Ömer daha sonra kaleye geçti. O tarihten sonra milli takima kadar yükseldi. Eger ki aile bu özel çocuklari kabullenmezlerse çok büyük sikinti. Çocugu eve hapsederlerse, çocuk sürekli daha da geri gider. Ben oglumu diger çocuklardan hiçbir farki yokmus gibi her gittigim yere götürdüm. Bunlar özel çocuklar. Çok daha fazla Ilgi isterler alaka isterler. Haci Ömer suan kendi isini kendi halledecek düzeyde. Kaynastirma kapsaminda diger çocuklar ile beraber 9.sinifta ve spor lisesinde okuyor. 1 yasindan itibaren sürekli özel egitimler ile de destekledik. Allah razi olsun esim de egitimi ile bire bir ilgileniyor. Haci Ömer’in basarilari da bizi çok fazla duygulandiriyor. Her baba evladinin basarili olmasini ister ve basarilari ile de gurur duyar tabi ki ancak biz daha fazla mutlu oluyoruz, aldigi her madalya da ve kupa da agladim. Insallah Futsal Milli takimimizin Dünya Sampiyonu oldugunu ve oglumun o kupayi da kaldirdigini görecegim. Oglum Haci Ömer Cumhurbaskanimiz ile tanisti, sag olsun Cumhurbaskanimiz Dünya 2.si oldugumuzda milli takimimizi ziyarete geldi. Bilgiler aldi, tebrik etti. Basarilarinin devamini diledi. Oglum hala o günü o ani da unutamiyor. Haci Ömer’in sportif basari anlamin da, bu asamaya gelmesinde Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in da büyük bir emegi var. Kurdugu Kocasinan Spor Kulübü ve Kayseri’de tek olan Futsal takimi bu özel çocuklara adeta bir umut isigi oldu. Desteklerini bizden hiç esirgemeyen Kocasinan Belediye Baskanimiza bir kez daha çok tesekkür ediyoruz’’ dedi.



"Kalede göstermis oldugu basarili performanslardan dolayi milli takimi da seçildi"

Kocasinan Spor Kulübü antrenörü ve Down Futsal Milli Takim Antrenörlügü görevini de yerine getiren Ugur Ari da, "2021 yilinda Özel Sporcular Federasyonuna bagli, Kocasinan Belediyesi Down Futsal Takimini kurduk. Haci Ömer’de 2021 yilinda bizimle antrenmanlara basladi.

Kalede göstermis oldugu basarili performanslardan dolayi milli takimi da seçildi. Milli takimimiz 2017 yilinda kuruldu. Suanda milli takim kadromuz 12 kisi. 2018 yilinda ilk Avrupa Sampiyonasina katildik. Burada Avrupa 3.lügü derecesi elde ettik. 2021 yilinda ise, Italya’da düzenlenen Avrupa Sampiyonasinda, Avrupa sampiyonu olarak ülkemize milli bir gurur yasattik. 2022 yilinda ise, Peru’da düzenlenen Dünya sampiyonasina katildik. Burada da milli takimimiz Dünya 3.sü olarak ülkemize döndü. Son olarak Antalya’da düzenlenen 2024 Dünya Sampiyonasinda Dünya 2.si olarak kürsüye çiktik. Bundan sonraki hedefimizde, Dünya sampiyonu olmak’’ ifadelerini kullandi.

Down sendromlu Haci Ömer Aslantürk ise, dünya sampiyonu olmak için çalisacaklarini ve kupayi da alacaklarini dile getirdi.

Kaynak: İHA