Salon Futbolunda Iki Sampiyonluk

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin (DPÜ) ev sahipliginde Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarinda DPÜ kadin ve erkek takimi namaglup sampiyon olarak Süper Lig’e yükselme maçlarina katilmaya hak kazandi.

DPÜ Kapali Spor Salonu’nda Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan gerçeklesen turnuvaya kadinlarda Kütahya Dumlupinar, Alanya Alaaddin Keykubat, Eskisehir Osmangazi ve Eskisehir Teknik üniversiteleri ile erkeklerde Kütahya Dumlupinar, Alanya Alaaddin Keykubat, Eskisehir Osmangazi, Nigde Ömer Halisdemir Usak ve Bursa Teknik üniversiteleri katildi.



"DPÜ kadin takimi tüm maçlarini kazanarak sampiyon oldu”

DPÜ Kadin Salon Futbolu Takimi turnuvadaki ilk maçinda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile karsilasti ve karsilasmayi 5-1’lik sonuçla kazandi. Turnuvanin ikinci maçinda Eskisehir Teknik Üniversitesi ile karsilasan ve salondan 6-1’lik skorla galip ayrilan takim son maçinda ise Eskisehir Osmangazi Üniversitesini 8-1 yenerek turnuvayi tüm maçlarini kazanarak sampiyon tamamladi. Kadinlar kategorisindeki turnuvada Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ikinci, Eskisehir Teknik Üniversitesi ise üçüncü olarak TÜSF Kadinlar Salon Futbolu Süper Ligi’ne yükselme maçlarina katilmaya hak kazandi.

“DPÜ erkek takimi sampiyonluk yolunda yenilgi almadi”

DPÜ Erkek Salon Futbolu Takimi turnuvadaki ilk maçinda Eskisehir Osmangazi Üniversitesi ile karsilasti ve salondan 7-4’lük sonuçla galip ayrildi. Turnuvanin ikinci maçinda Bursa Teknik Üniversitesi ile karsilasan ve rakibini 9-2’lik skorla geçen DPÜ, üçüncü maçinda ise Usak Üniversitesini 4-0 maglup ederek üçte üç yapti. Turnuvanin dördüncü maçinda Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesiyle 1-1 berabere kalan DPÜ, sampiyonluk maçinda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini 4-2 yendi ve sampiyonluga uzanan taraf oldu. Turnuvada Eskisehir Osmangazi Üniversitesi ikinci, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ise üçüncü olarak TÜSF Erkekler Salon Futbolu Süper Ligi’ne yükselmek için düzenlenecek turnuvada yer alma hakki elde etti.

Turnuvanin ardindan her iki kategori için de kupa töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA