Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Sampiyon Oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off’tan Süper Lig vizesini alarak çikan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, finalde Beta Enerji Adana’yi yenerek sampiyonluk kupasina ulasti.



Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu’nda yer alan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi sezonu sampiyon apoletiyle tamamladi. Ankara Spor Salonu’nda oynanan final maçinda Pamukkale Belediyespor ile Beta Enerji Adana takimlari mücadele etti. Büyük çekismeye sahne olan maçin ilk periyodunu Pamukkale Belediyespor 21-8 önde tamamladi. Iyi oyununu skora da yansitan mavi-beyazli takim ilk devreyi 35-27’lik skorla geçti. 3. Periyodda da basarisini sürdüren Pamukkale Belediyespor bu bölümü de 49-42 önde tamamlarken, son periyodda farki açmayi bildi. Rakibi karsisinda üstünlügünü maç sonuna kadar devam ettiren Pamukkale Belediyespor mücadeleyi 60-51 kazanarak sampiyonluk kupasina ulasti. Müsabaka sonunda büyük sevinç yasayan mavi-beyazli ekibin sporcularini Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi Ugur Çizmecioglu ile Pamukkale Belediyespor Kulüp Baskani Ayhan Soyfidan da yalniz birakmadi. Müsabaka sonunda Pamukkale Belediyespor’un sampiyonlugu düzenlenen kupa töreni ile taçlandirildi. Mavi-beyazli kulüp 2024-2025 sezonunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’inde Denizli’yi temsil edecek.

“Sporun sehri Pamukkale’miz yolunda çok önemli bir örnek teskil ettiler”

Pamukkale Belediye Baskani Ali Riza Ertemur, Pamukkale Belediyespor’un sampiyonlugunu tebrik ederek; “Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takimimiz bu hayatta engellerin asilabildiginin en büyük ispatidir. Onlar basardilar. Onlar Pamukkale’mizi gururlandirdilar. Pamukkale Belediyespor’umuzun Süper Lig’e çikma basarisini sampiyonlukla taçlandirmasi sevincimize sevinç katti. Sporun sehri Pamukkale’miz yolunda çok önemli bir örnek teskil ettiler. Sporun ve sporcunun her daim destekçisi olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA