Manisa'nin, Süper Lig'de Oynayan Iki Takimi Da Artik Amatör

Manisa’nin önemli marka degerlerinden biri olan Manisaspor’un, 2020-2021 sezonunda Amatör Lig’e düsmesinin ardindan Süper Lig’de 7 sezon boyunca oynayan, Türkiye Kupasi ve Süper Kupa sahibi bir baska Manisa temsilcisi Akhisarspor da ligin bitimine 1 hafta kala Manisaspor’la ayni akibeti yasadi.

Yasanan mali sikintilarin ardindan Manisa’nin, Süper Lig’de oynayan 2 efsane takimindan Manisaspor 2020-2021 sezonunda, Akhisarspor da 2023-2024 sezonunda profesyonel liglere veda ederek Amatör Lig’de mücadelelerine devam edecek. Manisa’nin 2 köklü kulübünden Manisaspor, son iki sezondur Manisa Süper Amatör Lig’de varlik mücadelesi verirken, Akhisarspor ise önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yer alacak.

Önce Manisaspor ardindan Akhisarspor

Süper Lig’de 6 sezon yer alan ve Arda Turan, Caner Erkin, Hakan Balta, Selçuk Inan, Burak Yilmaz, Holosko, Ugur Inceman gibi oyunculari parlatarak Türk futboluna kazandiran Manisaspor, içine düstügü mali sikintilarin ardindan transfer yasaklari ve puan silmelerle mücadele ederken, 2020-2021 sezonunda önce Bölgesel Amatör Lig’e ardindan da Süper Amatör Lig’e kadar düstü. Son iki sezondur altyapi oyunculariyla Manisa Süper Amatör Lig’de boy gösteren Manisaspor, ligi 7. sirada tamamlayarak önümüzdeki sezonda da yoluna devam edecek.

Manisaspor’un ardindan Süper Lig’de 7 sezon boyunca basarili bir performans sergileyen, Türkiye Kupasi ve Süper Kupasi’yi birer kez müzesine götüren Akhisarspor’un da TFF 3. Lig’in bitimine bir hafta kala BAL’a düstü.

Akhisarspor, profesyonel ligdeki son maçini 27 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’te Darica Gençlerbirligi ile deplasmanda oynayacak.

Kaynak: İHA