Imam-Hatip Okullari Arasinda Spor Heyecani Devam Ediyor

Kayseri’de geleneksel olarak düzenlenen Imam-Hatip okullari arasi spor oyunlarinda voleybol turnuvalari tamamlanarak, basarili okullara kupalari teslim edildi.

4’üncü Geleneksel Kayseri Imam-Hatip Spor Oyunlari, 15 farkli spor bransinda 45 okul ve yaklasik 2 bin sporcunun katilimi ile büyük bir heyecan içinde devam ediyor. 24 Imam-Hatip okulunun yaristigi voleybol bransinda turnuvalar tamamlanarak, kupalar sahibini buldu. Lise kategorisinde kizlarda Sehit Mehmet Sezgin Kiz Anadolu Imam-Hatip Lisesi, erkeklerde de Somuncu Baba Anadolu Imam-Hatip Lisesi turnuvayi basariyla tamamlayarak sampiyon oldu. Yildiz kizlarda ise Osman Neyire Akgöz Imam-Hatip Ortaokulu sampiyon oldu.

Sampiyon okullara kupalarini taktim eden Ilim Yayma Cemiyeti Sube Müdürü Atabay ÇELIK, “Turnuvaya katilan tüm takimlari tebrik ediyorum. Onlar tatli bir rekabet içerisinde Imam-Hatip okullari arasinda kaynasmaya ve birliktelige önemli katkilar sagladilar. Imam-Hatiplerin spor alaninda da ne kadar basarili olduklarini herkese kanitladilar. Ilim Yayma Cemiyeti olarak sporcunun ve gözbebegimiz olan imam hatiplerin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

Marifet ErVa Spor Kulübü Baskani Gökhan Karahançer ise “Kardes kulübümüz olan Hikmet Spor Kulübü ile birlikte sporun toplumda yayginlasmasi, gençlerin spora tesvik edilerek kötü aliskanliklardan uzaklastirilmasi ve sporla zinde bir gençlik yetistirilmesi için her türlü çabayi göstermeye devam edecegiz" seklinde konustu.

Spor oyunlarinin bir sonraki ayagi olan Futsal Turnuvalari ise 24 Nisan tarihinde Talas Kapali Spor Salonu’nda 15 takimin katilimi ile ortaokul ve lise kategorilerinde baslayacak.

Kaynak: İHA