Dünya Atletizm Yürüyüs Takimlar Sampiyonasi'nda ALKÜ Damgasi

Antalya’da gerçeklestirilen Dünya Yürüyüs Takimlar Sampiyonasi’nda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden (ALKÜ) 200 ögrenci, organizasyonun gönüllü ekibinde görev yapti.

Spor, saglik ve turizm alaninda bölgesine en fazla katkiyi saglamaya çalisan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ); Akdeniz Bölgesi’nde yapilan spor müsabakalari ve organizasyonlarina tam destek ve katki saglamaya devam ediyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na en fazla kota veren ve dünyanin bugüne kadar yapmis oldugu en büyük Olimpiyat Kotasi dagitan organizasyonu olan Dünya Atletizm Yürüyüs Takimlari Sampiyonasi, 21 Nisan Pazar günü Antalya’da düzenlendi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari’nda yarisacak sporcularin belirlenmesindeki kota müsabakasi olmasi sebebiyle üst düzeyde ilgi gören organizasyona 52 ülkeden 431 sporcu katildi.



ALKÜ’den organizasyona tam destek

Dünya Yürüyüs Takimlar Sampiyonasi’nda Yerel Organizasyon Komitesi’nde (LOC) Gönüllü Sorumlusu ve Koruma Programi Yetkilisi olarak görev alan ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Elvan Deniz Yumuk koordinasyonunda, ALKÜ’den 200 ögrenci organizasyonun gönüllü ekibinde görev yapti. Gönüllüler içinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda yürüyüs bransinda ülkemiz ve ALKÜ’yü temsil eden Evin Demir de yer aldi. 2004 Atina Olimpiyat Oyunlarina yürüyüs bransinda sporcu olarak katilan Spor Bilimleri Fakültesi’nde görevli Dr. Ögr. Üyesi Yeliz Ay Yildiz ise uluslararasi yürüyüs hakemi olarak sampiyonanin hakem kadrosunda yer aldi. 2023 Dünya Üniversiteler Dünya Sampiyonu ALKÜ’lü millî sporcu Salih Korkmaz ise sporcu olarak yarismalarda yer aldi. Salih Korkmaz’in daha önceki yarismalarda 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na katilma hakki almasina ragmen kendisi Maraton Karisik Bayrak Millî Takimi’ni temsil etti ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na takim olarak gitme hakki kazandi. Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Türkiye Atletizm Federasyonu Olimpik Performans Direktörü Prof. Dr. Isik Bayraktar ise Dünya Yürüyüs Takimlar Sampiyonasi’na katilan Türk Millî Takimi’nin kafile baskani olarak görev yapti.

Baskan Çintimar’dan ALKÜ’ye tesekkür

Sampiyonayi ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüs ve Genel Sekreter Yardimcisi Onur Ocakdan yakindan takip ederek ALKÜ’lü sporcu, idareci ve gönüllü ögrencileri yalniz birakmadi. Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, organizasyonun özellikle gönüllü destegi için Prof. Dr. Atif Bayramoglu’na tesekkür etti. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bayramoglu; protokolde yer alan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Sahin, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakir, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Nese Gündogan ile çesitli temaslarda bulundu. Corendon Alanyaspor Baskani ve Türkiye Atletizm Federasyonu Baskan Vekili Hasan Çavusoglu da Antalya’da yapilan bu büyük organizasyonda ALKÜ’nün tüm unsurlariyla görev almasindan memnuniyet duydugunu dile getirdi. Çavusoglu, ayrica ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Corendon Alanyaspor arasinda yapilacak proje ve is birliklerine de açik oldugu ifade etti.

Törene Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Sahin, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakir, Dünya Atletizm Federasyonu (WA) Üst Yöneticisi (CEO) Jon Ridgeon, Dünya Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat ile Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar katildi.

Törende dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafindan madalyalari verildi.

Kaynak: İHA