'Demir Adam' Lakapli Ali Bidi'nin Mersin'de 6 Yildir Bilegi Bükülmüyor

Türkiye’nin demir adami olarak anilan 75 yasindaki is insani ve milli sporcu Ali Bidi, İçel’de 6. kez katildigi Triatlon Türkiye Kupasi’nda bir kez daha sampiyonluk kürsüsüne çikti.

Türkiye’nin demir adami olarak bilinen, biyolojik yasi 33 olarak tespit edilen 75 yasindaki is insani ve milli sporcu Ali Bidi, İçel’de ‘Yenisehir Triatlonu Türkiye Kupasi’nda, 75-79 yas grubunda mücadele etti. Türkiye Triatlon Federasyonu tarafindan düzenlenen organizasyona katilan Ali Bidi, önce denizde bin 500 metre yüzdü. Ardindan, 40 kilometre bisiklet çeviren Bidi, son olarak 10 kilometre kostu.

Üç kategoriyi toplamda 3 saat 29 dakikada geçen Ali Bidi, birincilik kazandi. ‘Demir Adam’ lakapli Ali Bidi’ya madalyasini Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya takti. Ödül kürsüsünde konusan Ali Bidi, İçellilerin triatlona olan ilgisizliginden yakinarak, “Avrupa’da herkes yollardan, balkonlardan yarislari izlerken, burada maalesef yeteri ilgiyi göremiyoruz. Dünyada 100 yasinda olimpiyatlara adini altin harflerle yazdiran ilk Türk sporcu olmaya söz veriyorum” dedi.

Kaynak: İHA