Balkan Sampiyonu Asuman, Dünya Sampiyonasinda Altin Madalya Için Ringe Çikacak

Kastamonu’da hazirliklarini tamamlayan wushu sporcusu Asuman Çiglioglu, 100’ün üzerinde ülkenin katilimiyla Çin’de düzenlenecek Dünya Wushu Sampiyonasi’nda altin madalya için mücadele edecek.

Çin’de 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasinda düzenlenecek Dünya Wushu Sampiyonasi’nda milli sporcular altin madalya için ter dökecek. Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün milli sporcusu Asuman Çiglioglu da Kastamonu’daki hazirlik kampinda antrenmanlari tamamladi. Kariyerinde Wushu bransinda Türkiye ve Balkan sampiyonluklari ile kick boks bransinda dünya üçüncülügünü bulunan 25 yasindaki milli sporcu, Çin’deki sampiyona da Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmek istedigini söyledi.

Günde çift antrenman yaparak sampiyonaya hazirlanan Asuman Çiglioglu, 65 kilogramda altin madalya için ringe çikacak. Ayrica Wushu Türkiye Milli Takimi’ndan 7 sporcu da Asuman Çiglioglu ile birlikte Çin’de altin madalya kazanabilmek için mücadele edecek.

“Wushu Dünya Sampiyonasi’nda sampiyon olacagima inaniyorum”

2013 yilindan bu yana kick boks ile ilgilenen Çiglioglu, “12 yildir dövüs sporlariyla ugrasiyorum. Wushu’da ilk defa Türkiye sampiyonu oldum. Ardindan Balkan Sampiyonasi’na gittim ve orada da sampiyon oldum. Simdi de Wushu Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandim. Wushu bransinda ülkemizi ilk defa böylesine büyük bir organizasyonda temsil edecegimden ötürü çok mutluyum. Antrenörüm Emrah Sahanoglu ile birlikte bu sampiyonaya çok iyi çalistim. Güzel çalismalar yaptik, verimli antrenmanlarimiz oldu. Bazi günlerde çift antrenman, bazi günlerde de tek antrenman seklinde çalismalarimiz oldu. Su an sampiyonaya haziriz, kendimi çok iyi motive olmus sekilde hazir hissediyorum. Çin’de düzenlenecek olan Wushu Dünya Sampiyonasi’nda sampiyon olacagima inaniyorum, kendime de güveniyorum. Kastamonu’ya ve ülkemize bu sampiyonlugu getirecegimden dolayi da çok heyecanliyim. 65 kilogramda Wushu Sanda bransinda yarisacagim” dedi.



“Wushu bransinda ülkemizi temsil edecegimden dolayi çok gururluyum”

"Ilk kez Wushu Dünya Sampiyonasi’na gidecegimden dolayi biraz heyecanliyim" diyen Çiglioglu, söyle devam etti:

"Wushu bransinda ülkemizi temsil edecegimden dolayi çok gururluyum. Bu bransta da ülkemize ve Kastamonu’ya sampiyonluk getirecegime inaniyorum. Bundan öncesinde kick koks sampiyonalarinda 12 Türkiye sampiyonlugum var, 3 dünya üçüncülügüm bulunuyor, 1 Avrupa üçüncülügüm ile birçok uluslararasi sampiyonluklarim var. Wushu bransinda da kick boksta oldugu gibi basarilarimizi bir üst kademeye çikartarak katlayacagimi düsünüyorum. Wushu Dünya Sampiyonasi ile birlikte seviyemi daha üst seviyelere çikartacagima ve daha büyük basarilar elde edecegime inaniyorum” diye konustu.



Emrah Sahanoglu: “Büyükler kategorisinde 8 sporcu ile milli takimimizi temsil edecegiz”

2008 yilindan itibaren milli takim antrenörlügü yapan Emrah Sahanoglu ise milli sporcularin sampiyonluk için kararli olduklarini dile getirerek, “22-26 Nisan’da Çin’de yapilacak olan Wushu Dünya Sampiyonasi için hazirliklarimizi tamamladik. Takimimiz toplam 8 wushu sanda sporcusundan olusuyor. Bunlardan bir tanesi de yine Kastamonumuzun medari iftihari Asuman Çigligoglu’dur. Benim, yildizlardan bu tarafa yetistirdigim sporcumdur. Kendisiyle gurur duyuyorum. Insallah Çin’den dünya sampiyonluguyla ülkemize dönüs yapacagiz. Yogun bir hazirlik süreci geçirdik. Bu hazirlik süreci çesitli asamalardan olustu. Sporcumuz ilk kez 2023 yilinda Türkiye sampiyonu oldu. Sonra da Balkan sampiyonu oldu. Daha önce Ordu’da bir kamp süreci geçirdik. Bu yil yapilan Wushu Türkiye Sampiyonasi’nda tekrar Türkiye sampiyonu oldu. Su anda da Wushu Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi. Bu sampiyona çok büyük bir organizasyon. Birçok ülkeden katilim olacak. Biz buradan sampiyonluk bekliyoruz ve milli takim bünyesinde bulunan 7 sporcumuzdan da sampiyonluk bekliyoruz” seklinde konustu.



“2028 yilinda Olimpiyat Sampiyonlugunu hedefliyoruz”

Wushu bransinin su anda Olimpiyat Komitesi tarafindan taninan bir brans oldugunu anlatan Sahanoglu, “Bu sporun önümüzdeki olimpiyatlara girmesi de söz konusudur. Bununla ilgili çalismalar yapiliyor. Bu konuyu da takip ediyoruz. Insallah bir sonraki hedefimiz 2028 yilinda olimpiyat sampiyonlugu” cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA