Antalyasporlu Kulaçlardan 3'Er Madalya

Bulgaristan’da gerçeklestirilen Tsvetnitsa Yüzme Sampiyonasi’nda Antalyasporlu basarili kulaçlar Emre Sarp Zeytinoglu ve Çinar Durukan ikisi birincilik olmak üzere toplam 6 madalya ile Bulgaristan’dan ayrildilar.

Yüzme milli takimin “Federasyon Karmasi” olarak katilim gösterdigi Tsvetnitsa Yüzme Sampiyonasi 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde Bulgaristan’da gerçeklesti. Antalyaspor’un 6 sporcu ve 1 antrenör ile yer aldigi milli takimda bulunan Antalyasporlu basarili kulaçlar Emre Sarp Zeytinoglu ve Çinar Durukan ikisi birincilik olmak üzere toplam 6 madalya ile Bulgaristan’dan ayrildi.

Bulgaristan’in baskenti Sofya’da düzenlenen sampiyonada akreplerin yüzme takimi antrenörlerinden Kaya Aksuoglu ile birlikte 2007 & 2008 dogumlu genç yüzücüleri Emre Sarp Zeytinoglu, Atakan Ercan, Ahmet Efe Güldag, Çinar Durukan, Ahmet Efe Söker ve Elvin Layra Gürdal ay yildizli bonelerle yer aldi.

Son dönemde basarili sonuçlara imza atan yüzücü Emre Sarp Zeytinoglu, 200 metre karisik yarisinda 02.13;04 yüzerek ikinci olurken 800 metre mesafede yüzülen serbest yarisinda 08.24;92’lik derece elde ederek ikincilik sayisini ikiye çikardi. Zeytinoglu, 200 metre kelebek yarisi için girdigi havuzdan yarisi 02.04;40’lik derecesi ile en önde tamamlayan isim olarak birinci oldu ve altin madalya kazandi.

Ay yildizli bayrak için mücadele eden bir diger yüzücü Çinar Durukan ise serbest kategorisinde çiktigi yarislarda 50 metrede 25;34 ve 100 metrede 54;73 derecelerini elde ederek iki adet üçüncülük kazandi. 4 kisilik ekiplerin katildigi bayrak yarisinda da milli yüzücüler ile birlikte süre mücadelesi veren Çinar, burada etkili bir performans ortaya koyarak altin madalya kazanan sporcular arasina adini yazdirdi.

Kaynak: İHA