Alanya Kestelspor'dan Siirtspor Maçi Açiklamasi

TFF 3. Lig 4. Grup ekibi Alanya Kestelspor’da Baskan Levent Ugur, Siirtspor maçi öncesi yasanan olaylarla ilgili olarak, “Yasanan tüm bu olaylarin ardindan gerekli mercilere basvurarak adli ve idari süreçleri ivedilikle baslatip, bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için tepkimizi koyacagiz” dedi.

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Alanya Kestelspor, ligin 29. haftasinda deplasmanda Siirtspor ile karsi karsiya geldi. Alanya temsilcisi, sahadan 2-0 maglup ayrildi. Alanya Kestelsporlu futbolcular ile Siirtsporlu futbolcular arasinda maç öncesinde olaylar çikti. Kulübün sosyal medya hesabindan konuyla ilgili yapilan açiklamada, “Müsabaka öncesi soyunma odasinda ve koridorlarda takimimiza haince yapilan jilet, demir sopa ve biçakli saldiriyi siddetle kiniyoruz” ifadeleri yer aldi.

“Siirt’te yasadigimiz siddet ve tehdit olaylarini kiniyoruz”

Alanya Kestelspor Kulüp Baskani Levent Ugur ise oyuncularina yapilan saldiriyi kinayarak, “Bugünkü (dün) maruz kaldigimiz saldiri ve futbol terörünün sporun tehdit ve siddet unsurlariyla iliskilendirilmesi kabul edilemez, sadece sporun ruhunu zedelemez, ayni zamanda sporcularin fiziksel ve ruhsal sagligini olumsuz etkiler. Yasanan tüm bu olaylarin ardindan gerekli mercilere basvurarak adli ve idari süreçleri ivedilikle baslatip bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için tepkimizi koyacagiz. Biz Alanya Kestelspor Kulübü olarak Siirt’te yasadigimiz siddet ve tehdit olaylarini kiniyor, sporun temel degerlerini korumak; siddet ve tehdit unsurlarini sporun disinda tutmak için futbolun bir oyun oldugunu idrak ederek akli selim ve itidalli olmaya davet ediyoruz. Müsabaka öncesi her türlü siddet, darp ve psikolojik travmaya maruz kalmalarina ragmen 3 puanimizin silinme ihtimalini göz önünde bulundurarak sahaya çikan ve Türk Sporu adina mücadele eden Sportif Direktörümüze, teknik ekibimize ve futbolcularimiza tesekkür ediyor, geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA