59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu'nun Kemer-Kas Etabini Max Kanter Kazandi

Cumhurbaskanligi himayesinde Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye 2024) ikinci gününde 190,6 kilometrelik Kemer-Kas (Kalkan) etabi gerçeklesti. Kemer Saat Kulesi önünden starti verilen ikinci etabi, 4:43:15’lik derecesiyle World Team Astana Qazaqstan takimindan Alman bisikletçi Max Kanter kazandi.

171 sporcunun katildigi Tour of Türkiye 2024’ün ikinci etabi, Kas’a 27 kilometre uzaklikta yer alan Kalkan Mahallesi’nde tamamlandi. Etabin ardindan Kalkan’da madalya töreni düzenlendi.

Kas Belediye Baskani Erol Demirhan’in da katildigi törende, dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafindan madalya ve çiçek takdim edildi. Baskan Erol Demirhan yaptigi açiklamada, Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’na ev sahipligi yapmaktan dolayi mutluluk duyduklarini söyledi.



Organizasyonun, Kas ilçesinin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansitmak ve tanitmak açisindan önemine deginen Baskan Demirhan, “Burada önemli plajlarimizdan Kaputas’in ve ilçemizin diger güzelliklerini, yarisçilarin ve ekran basinda bu organizasyonu izleyen hemsehrilerimizin keyifli bir zaman geçirdigini düsünüyorum” dedi.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan’da Istanbul-Istanbul etabiyla sona erecek.

Kaynak: İHA