59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu'nun Kemer-Kas Etabi Basladi

Cumhurbaskanligi himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour of Türkiye 2024) Kemer-Kas (Kalkan) etabi basladi.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu, bugün Kemer-Kas etabiyla devam ediyor. Etabin starti Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu ve protokol üyelerince Kemer Cumhuriyet Meydani’ndan verildi.

Yarisin ikinci etabi öncesinde Cumhuriyet Meydani’nda halk oyunlari gösterisi yapildi. Gösteriyi, yerli ve yabanci turistler cep telefonlariyla görüntüledi.

Toplam 190.6 kilometrelik Kemer-Kas (Kalkan) etabina katilan bisikletçiler, dereceye girebilmek için kiyasiya mücadele edecek. Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, yaptigi açiklamada, 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nda çok sayida sporcuyu Kemer’de agirlamaktan dolayi mutluluk duyduklarini söyledi.



"Kemer artik bir spor merkezi oldu"

Kemer’in spor turizminin merkezi olacagini her firsatta dile getirdiklerini belirten Baskan Topaloglu, “Geçen hafta Kemer’de Muaythai Sampiyonasi vardi. Ondan önce 14 tane tenis kortu açildi. Haziran ayinda Korfbol Sampiyonasi, Kemer’de yapilacak. Dün Sky To Sea Dag Bisikleti Yarisi yapildi. Bu hafta sonu Akra Gran Fondo Bisiklet Yarisi yapilacak. Kemer artik bir spor merkezi oldu. Spor organizasyonlari için Kemer’e gelen misafirler kendi ülkelerine gittigi zaman Türk insaninin yakinligini ve misafirperverligini anlatacak ve bizim için iyi bir tanitim olacak. Her sey daha güzel olacak. Iyi bir turizm sezonu da geçirecegimizi düsünüyorum. Yarista tüm sporculara basarilar diliyorum” dedi.

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu, 8 etap sonunda 28 Nisan Pazar günü Istanbul’da tamamlanacak.

Kaynak: İHA