Türkiye Yamaç Parasütü Akdeniz Bölgesi Hedef Yarismasi Alanya'da Yapildi

Antalya’nin Alanya ilçesinde Türkiye Yamaç Parasütü Akdeniz Bölgesi Hedef Yarismasi gerçeklestirildi. Yarismaya 41’i yerli olmak üzere toplam 60 sporcu katildi. Hidrellez Mevkii’nden kalkan sporcular Kleopatra Plaji’nda kurulan inis bölgesine inmeye çalisti. Yarisma ödül töreniyle sona erdi.



“Alanya’da bu sene 2 tane dünya kupasi organizasyonu var”

Yarismanin ardindan açiklamalarda bulunan Türkiye Hava Sporlari Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Ulu, “Akdeniz Bölgesi Hedef Sampiyonasinin bir ayagini gerçeklestirdik. 7 bölgede ayri ayri hedef yarismalari düzenlenecek. Burada elemeyi geçenleri süper finale tasiyacagiz. Süper finalde de en iyiler arasinda bir yarismada daha yapilacak. Bunlar arasinda tekrar eleme olacak ve milli takim sporcularimizi seçecegiz. Spor baskenti Alanya’da bu sene 2 tane Dünya Kupasi organizasyonu var. Biri önümüzdeki hafta, biri ekim ayinda düzenlenecek. Asil Dünya Kupasi onayli olan Türk Hava Kurumumuzun 100. yilinda Alanya’da gerçeklestirecegiz. Bu da bize ayri bir onur gurur veriyor. Çok güzeldi. 60 sporcumuz katildi.

Yabanci 6 ülkeden 20 sporcu vardi” dedi.



“Güzel bir sonuç elde ettik”

Yarismaya katilan genç sporculardan Faruk Karateke ise, “Yarisma güzel geçti. Hava güzeldi. Kaza bela olmadi. Güzel bir sonuç elde ettik. Her uçusun bir öncekinden daha güzel olmasini diliyoruz. Inise göre güzel seyler yapmaya çalisiyoruz. Hedefim yamaç parasütü milli takimi” diye konustu.

Kaynak: İHA