Sivasspor Ile Fenerbahçe 36. Randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de yarin deplasmanda oynayacagi Sivasspor ile ligde 36. kez rakip olacak. Ligde 21 maçlik yenilmezlik serisi elde eden sari-lacivertliler, bu sezon deplasmanda kayip yasamadi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Fenerbahçe, yarin saat 20.00’de 4 Eylül Stadyumu’nda Sivasspor ile oynayacak. Mücadele öncesi sari-lacivertliler, 32 maçta 27 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 maglubiyet alarak topladigi 85 puanla ligde ikinci sirada bulunuyor. Kirmizi-beyazlilar ise 32 maçta 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 maglubiyetle 44 puanla 9. sirada yer aliyor. Ligde oynadigi son 7 maçta sahadan 3 puanla ayrilan Kanarya, rakibini yenerek sampiyonluk yarisinda hata yapmak istemiyor.

36. randevu

Sivasspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 35 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda sari-lacivertliler 20 defa sahadan galip ayrilirken, kirmizi-beyazlilar ise 7 kez kazandi. 8 karsilasma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe rakip filelere 75 gol atarken, Sivasspor 45 golle karsilik verdi. Sezonun ilk yarisinda Kadiköy’de oynanan mücadeleyi ev sahibi 4-1’lik skorla kazandi.

Son 7 maçini kazandi

Sari-lacivertliler, Süper Lig’de çiktigi son 7 maçta hanesine 3 puan yazdirdi. Deplasmanda Çaykur Rizespor, Hatayspor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük’ü yenen Fenerbahçe sahasinda da Kasimpasa, Pendikspor ve Adana Demirspor’u maglup etti. Kanarya, bu 7 maçlik süreçte rakip fileleri 20 kez havalandirdi.

21 maçlik yenilmezlik serisi

Son olarak ligin 11. haftasinda Trabzonspor’a 3-2 kaybeden Fenerbahçe, daha sonrasinda oynadigi 21 maçi kaybetmedi. Sari-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük’ü 2 kez, Sivasspor, Besiktas, Kayserispor, Istanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Basaksehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasimpasa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor’u da 1’er kez yendi. Ligin ilk yarisinda oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ve ligin ikinci yarisindaki Samsunspor ve Alanyaspor karsilasmalarindan da sahadan berabere ayrildi.

Fenerbahçe, deplasman galibiyeti rekorunu kirdi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 16 maça çikarken 15 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Geçtigimiz hafta Fatih Karagümrük’ü 2-1 maglup ederek üst üste 10 dis saha maçini kazanan sari-lacivertliler, ’deplasmanda üst üste 10 maç kazanan ilk takim’ oldu. Kanarya, konuk oldugu maçlarda rakip fileleri 35 kez havalandirirken, oynadigi 10 lig maçinda ise kalesini gole kapatti. Ismail Kartal’in ögrencileri, lig tarihinin en iyi deplasman performanslarindan birine imza atarken, kalan haftalarda 1 puan almasi durumunda 2020-2021 sezonunda ulastigi puan (47) rekorunu egale edecek ve söz konusu rakami geçmesi durumunda ise puan rekorunu kiracak.

7 futbolcu kart sinirinda

Fenerbahçe’de, Sivaspor karsilasmasi öncesi 7 futbolcu sari kart ceza sinirinda bulunuyor. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Edin Dzeko ve Ferdi Kadioglu sari kart ceza sinirinda bulunan isimler. Bu futbolcular yarinki müsabakada sari kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Besiktas derbisinde cezali duruma düstü.

Cihan Aydin düdük çalacak

Sivasspor ile Fenerbahçe arasinda oynanacak müsabakayi hakem Cihan Aydin yönetecek. Aydin’in yardimciliklarini Cevdet Kömürcüoglu ile Volkan Ahmet Narinç yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Alper Akarsu olacak.

Kaynak: İHA