Sami Ugurlu Açiklamasi 'Bu Maglubiyetten Ders Alarak Kendimizi Gelistirmemiz Gerekiyor'

Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, deplasmanda 2-0 maglup bitirdikleri Gaziantep FK maçinin ardindan, "Bu maglubiyetten ders alarak kendimizi gelistirmemiz gerekiyor" dedi.

Kasimpasa, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda konuk oldugu Gaziantep Futbol Kulübü’ne 2-0 maglup oldu. Bu sonuçla Kasimpasa 46 puanda kalirken, Gaziantep FK ise puanini 34’e yükselterek düsme potasindan yukari çikti. Maç sonu konusan Kasimpasa Teknik Direktörü Sami Ugurlu, maglup olduklari için üzgün olduklarini söyledi.



Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Sami Ugurlu, "Oyunun genelinde aslinda baktiginizda yüzde 70’e yüzde 30 civarinda bir topla oynama vardi. Ancak tabii bu çok fazla seyi degistirmiyor. Bizim özellikle orta sahada yaptigimiz basit top kayiplari tabii ki de aslinda maçin gidisatini belirledi. Bizi daha çok üzen sey rakibin özellikle duran toplarda çok etkili oldugunu düsünüyorduk, biliyorduk. Çünkü duran toplari iyi kullanan ve bunlari sonuçlandirmaya çalisan etkili oyunculara sahipler. Buna aslinda önlem almistik ama önlem aldigimiz taraftan iki tane gol yemek, iki tane duran toptan gol yemek, tabii ki de bizim adimiza üzücü. Gaziantep’in maça iyi baslayacagini biliyorduk. Çünkü çok ciddi puana ihtiyaçlari var. Bizim de hedeflerimiz dogrultusunda puanlara ihtiyacimiz var, her maça galibiyet için çikiyoruz. Siz de biliyorsunuz ki; Gaziantep deplasmani, ya da Fenerbahçe, Galatasaray deplasmani bizim için çok fark etmiyor. Biz tüm maçlara kazanmak için çikiyoruz. Bunun için oynuyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz. Oyuncu profiline baktiginiz zaman da geçis hücumunu çok etkili oynayan genel sezon itibariyle baktigimizda bir Kasimpasa takimi var. Özellikle ikinci bölgeden üçüncü bölgeye ciddi hücum geçisleri yapabilen, önde keskin oyunculara sahip bir takimiz. Merkez ve orta sahada da çok çabuk savunma arkasina attigimiz toplarla sonuca gittigimiz birçok maç yasadik. Ancak bizim handikabimiz tabii ki de kapali savunma ve kapali savunmaya set hücumu yaparken ciddi problemlerimiz var. Ön bölgede en fazla top kazanan takimlardan bir tanesi olsak da bununla birlikte en çok da top kaybeden takimlardan bir tanesiyiz. Bu da aslinda maçi genel anlamda özetliyor. Dedigim gibi her oynadigimiz maç, her yaptigimiz antrenmanda amacimiz hem oyunu hem oyunculari hem kendimizi gelistirmek. Tabii ki kazanirken de bir seyler ögreniyoruz. Kendimizi gelistiriyoruz. Ancak kaybederken de kendimizi gelistirmeye devam edecegiz. Biz mücadele etmeye devam edecegiz son maça kadar. Gaziantep takimini ve Selçuk Hocayi galibiyetleri için tebrik ediyorum. Biz de bu maglubiyetten ders alarak kendimizi gelistirmemiz gerektigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA