Sakaryaspor - Ankara Keçiörengücü Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 31. haftasinda Sakaryaspor, sahasinda karsilastigi Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 maglup etti. Maçin ardindan teknik sorumlular açiklamalarda bulundu.

Karsilasma sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Tahsin Tam, “Rakiplerimizin puanlar kaybettigi bu haftada bizim için alacagimiz her puanin önemi çok fazlaca degerliydi. Sakaryaspor gibi güçlü bir takima iki tane basit hatayla yedigimiz gol haliyle bizi üzdü. Maçi çevirebilmek için bütün opsiyonlarimizi devreye soktuk, firsatlar da yakaladik. Özellikle son 20 dakikada yaklastigimiz pozisyonlar oldu ama bunlari etkili sekilde kullanamadik. Oyuncularimin da bu güçlü deplasmanda verdigi mücadele, özellikle ikinci yarida gösterdikleri çaba bizi için çok degerliydi. Bu gücü ortaya koymaya devam edersek, bundan sonraki maçlarda kazanan taraf olacagimizi düsünüyorum” dedi.



“Hakkiyla aldigimiz bir 3 puan”

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli ise, “Pas oyununda, top oyununda, geçislerde basariliydik. Sonradan oyunun resmi degisti. Rakibin oyuna kattigi oyuncular bizim oyuncu degisikligimiz, biraz oyunun dengesini degistirdi. Hakkiyla aldigimiz bir 3 puan ama korumamiz gereken bir skor var, bunu da oyunla saglayacagiz. Tabii oyuncularin mücadele gücünün ortaya çikmasini bekliyoruz böyle bir durumda. Atmosfer iyiydi ve bunu degerlendirebilecek oyuncularla biz sahaya çiktik. Oyunun geneli bizim sürekli kazanma ihtiyacimizi karsilayacak porsiyona dogru götürdü. Buraya gelirken mutlak 3 puan için geldiler. Cünkü onlarin da önlerindeki rakiplerin kaybedecegi puanlara göre yukarida bir sey çabalama gayeleri vardi” diye konustu.



“Daha coskulu bir taraftar grubunun katilimini bekliyoruz”

Taraftar hususuna deginen Karsli, “Son haftalarda içeride oynayacagimiz bir maçimiz kaldi. Buna da bugünkü gibi bir seyirci grubunun degil de daha coskulu bir taraftar grubunun katilimini bekliyoruz. Bizim ya da oyuncularin sahada göstermis olduklari mücadelenin yakiti taraftarin gücüdür. Bu yakita da bizim ihtiyacimiz var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA