Olimpiyat Kotasi Alan Milli Atletler Duygularini Anlatti

Dünya Yürüyüs Sampiyonasi’nda ilk defa yapilan karisik bayrak maraton yarisinda 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na kota alan milli atletler Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz duygularini paylasti.

Antalya’nin ev sahipliginde düzenlenen Dünya Yürüyüs Sampiyonasi’nda, organizasyon tarihinde ilk kez yapilan karisik bayrak maraton yarisinda 20. olarak olimpiyat kotasi alan milli atletler Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz, yarisin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Hakemlerin olumsuz kararlar vermesine ragmen vazgeçmediklerini belirten Salih Korkmaz, "Yilmadik kotayi almayi basarabildik. 20 yildir sporcuyum böyle bir travma yasamadim. Bir tarafimiz çok mutlu bir tarafimiz çok üzgün. Adil bir müsabaka olmadi. Hakemler inanilmaz kötü bir politika izledi. Yarismalar içerisinde büyük olumsuzluklar yasadik. Bir sakatlik yasadim. Burada gerçekten tüm saglik ekibine, antrenörlerimize, federasyona ve bizleri destekleyen milletimize tesekkür ediyorum. Böyle bir müsabakanin ülkemizde olmasi büyük bir sansti. Her ülkeye bu tür müsabakalar verilmez. Son zamanlarda biz sporcularin gösterdigi basarilar yanki uyandirdi. Böyle bir organizasyonun ülkemizde düzenlendigi için çok mutluyuz" ifadelerini kullandi.

Paris 2024’e kota aldiklari için mutlu olduklarini vurgulayan Meryem Bekmez de, "Bize bu imkanlari sundugu için Federasyon Baskanimiz Fatih Çintimar’a tesekkür ediyorum. Bu basarimizi insallah Paris’te sürdürürüz ve orada madalya alabiliriz" degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA