Okan Buruk Açiklamasi 'Mayislar Bizimdir Diyerek Devam Etmek Istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hedeflerinin kazarak devam etmek oldugunu söyleyerek, "Mayislar bizimdir diyerek devam etmek istiyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Pendikspor’u 4-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Her hafta daha da zorlasiyor maçlar. Rakiplerimizin konsantrasyonlari, istekleri iyi oluyor. Bugün de Pendikspor maçin genelinde iyi oynadi, pozitif oynadi, bizi de birçok yerde zora düsürdü. 4-1 kazandik. Genel olarak baktigimizda oyun içerisinde birinci golü bulduktan sonra duran toptan 2-0 oldu. Ikinci yari devaminda daha iyiydik. 3. gol maçi bitiren gol oldu. Maçin genelinde degisiklikler de yaptik. Bizim açimizdan bütün oyuncularimiz hazir, tam kadroyuz. Oynamayan oyuncularimiz da bizim için çok degerli. Galatasaray taraftariyla birlikte sampiyonluga odaklamis bir takim var. Galatasaray taraftari yine statta muhtesem bir atmosfer yapti. Bugün yakaladigimiz basari da onlarin payi büyük. Camia olarak inandik. Mayis ayi yaklasti. 5 maç kaldi. Mayislar bizimdir diyerek devam etmek istiyoruz. Buna odakladik. Adana Demirpor maçi da zor olacak. Rakibimizin yarin maçi var. Sivasspor da Avrupa kuplarina katilmak için önemli bir yaris olacak. Hem Avrupa yolunda hem küme düsme hattinda iki takim da önemli takimlarla oynuyor. Hedefimiz kazanarak devam etmek. Rakibimize bakmadan kendi isimizi kendimiz yapmak istiyoruz" diye konustu.

Buruk duran toplara çalistiklari ifade ederek, duran toplari iyi kullanan birden çok oyunculari oldugunu söyledi.



"Sakatlik riskini son 10 dakikada da olsa kaldirmak için degistirdim"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin hafta içinde sakatligi oldugunu belirten sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Birkaç antrenmani kaçirdi. Son antrenmana çikti. Biraz da ondan korktugumuz için son 10 dakika çikarma nedeni o. Her gol bizim önemli. Gol kralligi yarisinda önemli bir yolu var. Onu saha içerisinde hep tutmaya çalisiyorum. Sakatlik riskini son 10 dakikada da olsa kaldirmak için degistirdim" seklinde konustu.

Fildisi Sahilli futbolcu Serge Aurier’in uzun bir ara verdigini ve maç eksigi oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Geçen maç 45 dakika oynattik. Bundan sonraki maçlarda performansa göre oynatacagiz. Iyi bir lider. Antrenmanda ve disarida arkadaslarina destek oluyor" dedi.



"Galatasaray taraftarina bir sözümüz var"

Bu oyuncu grubu ile çalistigi için mutlu oldugunu ifade eden Buruk, "Oyuncularimiz çok karakterli ve çok düzgün, takima olumlu yönde etki etmeye çalisiyorlar. Hepsi insan. Oynayan, oynamayan bu tür üzülmeler olabiliyor. Sadece 5 maçimiz kaldi. Bu maçi onlarla birlikte sampiyon bitirmek zorundayiz. Çünkü Galatasaray taraftarina bir sözümüz var. Onlara 24. sampiyonluga ulastirmak" degerlendirmesinde bulundu.

Fasli futbolcu Hakim Ziyech’in performansinin sorulmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Ziyech’in maç eksigi vardi. Kasimpasa maçinda sonradan aldik. O maç sonrasi milli takima gitti, 11’de iki maç oynadi. Dönüste 60 dakika oynadi. Alanya’da 45 dakika oynadi. Girdikten sonra çok önemli isler yapti. Bugün 70 dakika süre aldi. Onun performansindan memnunuz. Kaliteli ayak, oynadikça iyi oluyor. Yetenekli bir oyuncu. Bugün ilk yarida oyun kurmada da yardimci oldu. Ilk yarida daha fazla topla bulusturabilirdik” açiklamasinda bulundu.

"Sözlesme uzatmalari bizim için mutluluk verici"

Hafta içinde 5 futbolcuyla sözlesme uzatmalarinin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Birçok oyuncumuzla uzun zamandir görüsülüyordu. Onlar bizim için önemli insanlar. En eskisi Muslera. Torreira, Kaan’in, Abdülkerim’in önemli hizmetleri var. Onlarin sözlesme uzatmalari bizim için mutluluk verici. Baris’in ayni sekilde hem yenilendi hem düzeltildi. Türk oyuncularin özellikle kazandiklari para Euro ile orantili bir sekilde düstügü için her sene Türk oyuncularin sözlesmelerinin bu anlamda yenilmesi, düzeltilmesi gerekiyor. Bunda da kulübümüz gerekeni yapti. Baskanimiza, yönetimimize tesekkür ederim" seklinde konustu.



"Arda’nin antrenörlük kariyeri için önemli bir baslangiç"

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’i, Süper Lig’e çiktigi için tebrik eden Buruk, "Çok basarili bir sezon geçirdi. Antrenörlük kariyeri için önemli bir baslangiç. Insallah güzel günler geçirir, çok basarili olur. Galatasaray’in gelecegi için önemli teknik adamlardan biri olur. Geçen bir araya geldigimizde de bana da o espriyi yapmisti. Sahada beraber oynadik. Basaksehir’de de hocaligini da yaptim. Su anda o da bu yolda. Insallah onun için önemli gelecek olur. Avrupa’da oynadik, Avrupa’da takim çalistirmak da Türk futbolunu yukariya çikarmak önemli. Arda’ya bu anlamda da basarilar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA