Ilhan Palut Açiklamasi 'Pozisyonlar Bulduk Ama Beraberligi Maalesef Getiremedik'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Basaksehir maçinin ardindan yaptigi açiklamada, mücadelenin ilk yarisinda takimi adina memnun olmadigini söyleyerek, “Pozisyonlar bulduk ama beraberligi maalesef getiremedik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Çaykur Rizespor, deplasmanda karsilastigi Basaksehir’e 2-0’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Palut, “Çok önemli bir maçti, puan tablosuna baktiginizda altli üstlü rakibimize karsi oynadik. Tabloya bakinca maçin önemini anlatmaya yeter. Basaksehir’i inceledigimizde hücum yerlesim opsiyonlari olan, 11’inde degisiklikleri rahat yapabilen ve rakibi rotasyonla savunmaya çalisan bir takim görüntüsü vardi. Buna göre önlemimizi aldik, top bize geçtiginde oyun düsüncemiz de hazirdi. Maça son derece tutuk basladik, Basaksehir’in baskisindan olsaydi belki kabul edebilirdim ama gereksiz panik yapip sahada top bizdeyken organize olamadik. Çok kötü bir gol yedik. Ilk yarinin geri kalan kisminda yavas yavas dengelemeye basladik. Basaksehir’e de Piatek’in zor pozisyonu disinda firsat vermedik” ifadelerini kullandi.

“Ilk yaridan memnun degilim”

Ikinci yarida oyunu domine eden tarafin Rizespor oldugunu aktaran Palut, “Çok denedik, pozisyonlar bulduk ama beraberligi maalesef getiremedik. Geçislerden bir tanesi penaltiyla sonuçlandi ve maçin skoru ortaya çikti. Ilk yaridan memnun degilim, ikinci yari ugrastik. Bu maglubiyeti bir kirilma degil de sadece 3 puan kaybi noktasinda tutmamiz gerek. Genç bir takimimiz var, bu siralama yarisini daha önceden yasamis çok oyuncumuz yok. Hem çalismalarimiza devam ederken hem de oyuncularimizi tekrar yarisa motive edecegiz. Galibiyetinden dolayi Basaksehir’i tebrik ediyorum" seklinde konustu.



“Shelvey ile alakali Ankaragücü maçinda bir problem olacagini sanmiyorum”

Karsilasma öncesi esame listesinde yer alan Shelvey’nin kadrodan çikarilmasiyla ilgili konusan Ilhan Palut, “Shelvey cuma günü antrenmanda çok enteresan sekilde, küçük bir sakarlik diyeyim öyle sakatlandi, darbeye bagli degil. Idmani yarida birakti, dün Istanbul’daki çalismaya katilamadi, bugün oynayabilecegini düsündük, esame listesinde adi vardi, isinmada kendini iyi hissetmedi. Onun yerine Muammmer’i dahil ettik, oyuncumuz kötü oynamadi ama Shelvey böyle karar maçlarinda oynayacak önemli bir oyuncuydu. Aramizda olmasini isterdik ama olmadi. Belki bir iki günümüz daha olsaydi yetistirebilirdik. Shelvey ile alakali Ankaragücü maçinda bir problem olacagini sanmiyorum” diye yanitladi.

Kaynak: İHA