Hasan Arat Açiklamasi 'Türkiye Kupasi'nda Hedefimize Mutlaka Ulasacagiz'

Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat, Ziraat Türkiye Kupasi’nda hedeflerine ulasacaklarini söyleyerek, "Takimimiz Türkiye Kupasi’ni alarak kendisini Besiktas taraftarina affettirecek" dedi.

Dünya Atletizm Federasyonu Icra Kurulu’nda da görevi bulunan Besiktas Baskani Hasan Arat, Dünya Yürüyüs Sampiyonasi için geldigi Antalya EXPO 2016 alaninda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Antalya’nin çok önemli bir organizasyona ev sahipligi yaptigini söyleyerek sözlerine baslayan Baskan Arat, gençlerin bu spora daha fazla tesvik edilmesi gerektigini belirtti.

Arat, Türkiye’nin bu organizasyonu basariyla atlatacagini da dile getirdi.

"Türkiye Kupasi’nda hedefimize mutlaka ulasacagiz"

Besiktas Futbol Takimi’nin su anki durumuyla ilgili konusan Hasan Arat, "Futbolun her zaman iyi gitmesi lazim. Cuma aksami oynadigimiz MKE Ankaragücü maçinda skordan önemlisi Muçi yerde yatarken, Tayyip Talha Sanuç’un bir müdahalesi vardi. Besiktas o zaman takim oldu. Benim arzuladigim an o andi. O yüzden ben takimima tesekkür ediyorum. Her zaman böyle mücadele etmelerini bekliyorum. 80. dakikada bile pres yapan bir Besiktas vardi. Biz Türkiye Kupasi’nda hedefimize mutlaka ulasacagiz. Bunun için her türlü motivasyona haziriz. Takimimiz da hazir. Takimimiz Türkiye Kupasi’ni alarak kendisini Besiktas taraftarina affettirecek. Bunun önemli bir firsat oldugunu düsünüyorum. Önümüzde 3 tane maç var. Insallah Besiktas kupayi alir" ifadelerini kullandi.

"5-6 tane altyapidan oyuncumuz sahada oynayabilecek durumda"

Altyapidan çikan futbolcularin basarili performanslar sergiledigini anlatan Arat, "Al-Musrati, Muçi, Worrall, Svensson bunlar son maçta çok iyi oynadi. Beni en mutlu eden seylerden biri maça Mustafa Erhan Hekimoglu’nun girmesi oldu. Demir Ege Tiknaz girer girmez sahaya hakim oldu. Kalede Ersin Destanoglu, Semih Kiliç var, Serkan Emrecan Terzi oynadi. Bizim 5-6 tane altyapidan oyuncumuz sahada oynayabilecek durumda. Bu da Besiktas’in gücünü gösteriyor. Iyi takviyelerle Besiktas’in iyi yere gelecegini düsünüyorum" seklinde konustu.



"Serdar hocanin basarisini görmek ana hedefimiz"

Teknik direktör arayisina devam ettiklerinin altini çizen Baskan Arat, "Antrenörle ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Özellikle Fernando Santos gelmeden önce büyük bir görüsme trafigi geçirmistim. O görüsme trafigindeki birçok arkadasla tekrar görüsme niyetinde degilim. Ilk önce açikçasi odaklandigimiz konu Serdar (Topraktepe) hocanin basarili olmasi. Serdar hocanin basarisini görmek ana hedefimiz. Onu gördükten sonra karar verecegiz. Acele etmeyecegiz çünkü iyi çalismalarimiz var. Kampa gitmeden önce bütün çalismalarin hepsi bitecek. Transfer çalismalari da ayni sekilde. Iyi bir transfer komitemiz var. Bu komitemiz çok yogun çalisiyor. Eksiklerimizi biliyoruz ayrica gidecek oyunculari da biliyoruz. Asagi yukari buna da çalisildi. Bizim su anki tek konsantrasyonumuz Türkiye kupasi. Besiktas’ta iyi seyler olacak. Çok sikintili günler geçirdik. Samimi söylememiz lazim. Biz geleli 4 ay oldu. Bu 4 ayda skor olarak, futbol olarak çok sikintilar yasadik. Böyle kolay kolay kaldirabilecek bir mesele degil. Yeni yönetimin yasadigi bir soku düsününün. Sporcular sanirim artik bunun bilincindeler. Bunu toparlayacagimizi düsünüyorum" dedi.



"Aboubakar’in kendine gelecegini düsünüyorum"

Hasan Arat, Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar’in gelecegiyle ilgili soruyu su sekilde yanitladi:

"Aboubakar çalisiyor. Gerekeni yapiyor. Gelecek planlamasiyla ilgili hocalarla birlikte karar verecegiz. Kendim de eski bir sporcu oldugum için sporcularimin hiçbirisi hakkinda negatif konusmayi dogru bulmuyorum. Ligler henüz tamamlanmadi. Benim takimimin oyuncusu. Aboubakar için zamaninda bir uyarilari yaptik. Almis oldugumuz kararlar dogruydu. Aldigimiz kararlardan dolayi herhangi bir pismanligimiz yok. O dogru karar ve uyarilar birçok neticeyi beraberinde getirdi. Bugün Ghezzal’a baktigimizda kontratini degistirdi. Son maçlarda Ghezzal çok iyi oynuyor. Takimda gerçekten liderligi aldi. Aboubakar’in da kendine gelecegini düsünüyorum."

"Euroleague için hala bekleme listesindeyiz"

Besiktas Erkek Basketbol Takimi’nin, THY Euroleague hayalinin devam ettigini belirten Arat, "Geçen hafta Eurolegue CEO’suyla görüstüm. Hala bekleme listesindeyiz. Bu sene olmazsa seneye mutlaka olmak istiyoruz. Besiktas’in basketbolda Avrupa Ligi sevdasi bitmedi ve vazgeçmeyecek. Teknik imkanlar oldugu takdirde bunu yapabiliriz. Su anda listedeyiz bunu gayet net biliyorum. Biz kendilerine wildcard için hazir oldugumuzu ifade ettik. Erkek basketbol takimimiz Avrupa Kupasi’nin ucundan döndü. Yakinda play-off’lar baslayacak. Erkek basketbol takimimizin basarili olacagina inaniyorum. Ayrica Kadin Basketbol Takimimizla da gurur duyuyorum. Kupayi almaliydik, elimizden gitti. Gelecek sene ayni çerçevede kadin basketbolundaki yatirimimiza devam edecegimi düsünüyorum" diye konustu.

Dün voleybolda milli sporcu Saliha Sahin’i transfer ettiklerinin söyleyen Hasan Arat, "Saliha’nin gelmesi çok önemli isarettir. Bu benim seçim çalismamda vardi. Ileride kismet olursa kadin hentbol takimi da kurabiliriz" açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA