Dünya Paratriatlon Kupasi'nda Tarih Yazildi

İçel’de, Yenisehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen 5. Yenisehir Triatlonu’nun ikinci gününde ’Dünya Paratriatlon Kupasi’ yarislari yapildi. PTS 5 kategorisinde yarisan milli paratriatlet Ugurcan Özer, PTS 5 kategorisinde altin madalya kazandi. 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’na katilmayi garantileyen Özer, paratriatlon bransinda olimpiyatlara katilma hakki kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Yenisehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) is birligiyle İçel’de gerçeklesen 5. Yenisehir Triatlonu’nun ikinci gününde düzenlenen Dünya Paratriatlon Kupasi yarislari kiyasiya mücadelelere sahne oldu. 12 farkli kategoride yapilan Dünya Paratriatlon Kupasi yarislarinda 26 ülkeden 80 sporcu yaristi. Adnan Menderes Bulvari Fenerbahçe Meydani’ndan denize girerek 750 metre yüzen sporcular, ardindan denizden çikarak degisim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile İçel Marina kavsagi arasinda 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabi bitiren paratriatletler, son olarak 5 kilometre kostu. Paratriatletlerin mücadelesi İçelli sporseverlerin büyük takdirini topladi.

Milli paratriatloncu Ugurcan Özer, PTS 5 kategorisinde 58 dakika 49 saniyelik derecesiyle yarisi birinci sirada tamamladi. 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’na katilmayi garantileyen Özer’in büyük basarisi bir ilki de beraberinde getirdi. Milli paratriatlet Ugurcan Özer, paratriatlon bransinda olimpiyatlara katilma hakki kazanan ilk Türk sporcu oldu. Ugurcan Özer’i bitis çizgisinde alkislarla karsilayan Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, Özer’i tebrik etti.

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya ve Avrupa Triatlon Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Alicia Garcia 12 kategoride dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

“Yenisehir’de ilkler gerçeklesiyor. Çok gururluyuz”

Törende konusan İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İçel’de ulusal, uluslararasi düzeyde yarislar yapildikça spor kenti olmamizi pekistiriyoruz. Tesislerimiz daha da deger kazaniyor. Bundan memnunuz. Sporun her bransini destekleme gayemizi bundan sonrada sürdürecegiz" dedi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Baskani Bayram Yalçinkaya da Yenisehir Belediyesi is birligiyle düzenledikleri organizasyonun basarisina dikkat çekerek, destek veren tüm kurumlara tesekkür etti.

Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit ise “5 yil önce Yenisehir’de baslattigimiz triatlon yarislarinda bu yil dünya ve yine Avrupa yarislarina ev sahipligi yaptik. 29 ülkeden 380 sporcu İçel’de mücadele etti. Ugurcan Özer, dünya sampiyonu olarak bizi gururlandirdi. Geçen yil da milli Triatlet Selinay Tugçe Kir, Avrupa sampiyonu olmustu ve bu da bir ilk olmustu. Yenisehir’de ilkler gerçeklesiyor. Çok gururluyuz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA