Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turunun Ilk Etabini Fabio Jakobsen Kazandi

59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun 134,7 kilometrelik Antalya-Antalya etabi tamamlandi. Büyük çekismeye sahne olan etabi DSM-Firmenich Takimi’ndan Fabio Jakobsen 2 saat 56 dakika 31 saniye ile kazandi. TUR 2024’e yarin 190,6 kilometrelik Kemer-Kas (Kalkan) etabi ile devam edilecek.

14 ülkeden 25 takimin istirak ettigi 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’na 172 sporcu katiliyor. Düden Parki önünden saat 10.25’te verilen startla yaris basladi.

Sporcular, rüzgarsiz havada ve gittikçe artan bir sicaklikta zaman zaman pedal çevirirken zorlandilar. Bu da zaman zaman temponun düsmesine neden oldu. Bu arada temponun düsmesinden sonra kaçis grubu bir sporcu eksildi. Yeni zaman farki 1 dakika olarak verildi.

Finise son 10 kilometrede pelotonda kopma görülmedi. Nefes kesen bir finise hazir olmak için izleyiciler bariyer dibinde yerlerini aldi. Peloton finise toplu geldi. Son 50 metrede muazzam bir atak yapan Hollandali bisikletçi Fabio Jakobsen etabi birinci olarak bitirdi. Ikinciligi Sasha Weeames kazanirken, Simon Dehairs üçüncü oldu.

Kazananlara madalyalari Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakani Yardimcisi Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Sahin, Cumhurbaskanligi Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer tarafindan takdim edildi.

Mayolar sahiplerini buldu

Turkuaz mayoyu Fabio Jakobsen’e Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu ve Spor Genel Müdürü Veli Ozan Çakir teslim etti. Yesil mayoyu Fabio Jakobsen’e Antalya Spor Ve Gençlik Il Müdürü Yavuz Gürhan teslim etti. Kirmizi mayoyu Michal Pomorski’ye bisiklet Federasyonu Baskanvekili Fikri Hayali teslim etti. Beyaz mayoyu Vinzent Dort’a Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu teslim etti.

Pazar günü Istanbul’da bitiyor

Toplam uzunlugu 1.188 kilometre olan ve sekiz gün sürecek olan yaris, 28 Nisan Pazar günü kosulacak Istanbul-Istanbul etabi ile sona erecek ve bu yilin sampiyonu Turkuaz mayonun sahibi olacak.

Kaynak: İHA