Çagdas Atan Açiklamasi 'Kazandigimiz Için Çok Mutluyuz Çünkü Lig Bizim Için Yeniden Basladi'

RAMS Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, Çaykur Rizespor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, oynanan karsilasmanin Avrupa kupalarina gitmek için önemli bir maç oldugunu söyleyerek “Kazandigimiz için çok mutluyuz çünkü lig bizim için yeniden basladi” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda RAMS Basaksehir, evinde karsilastigi Çaykur Rizespor’u 2-0’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Bugün Avrupa siralamasini yakalamak adina önemli bir maça çiktiklarini söyleyerek sözlerine baslayan Atan, “Hem birebir rakibimiz hem de en ciddi rakiplerimizden bir tanesi, ligde özellikle kendi sahasinda iyi oynayan, kenardan iyi yönetilen bir takima karsi çok önemli bir maç kazandik. Ilk yarida çok iyi oynadik, maça girisimiz, topa sahip olusumuz, yüksek siddetli ön alan baskimiz çok isimize yaradi ve skoru da aldik. Piatek’le bir iki girisimimiz de vardi. Ikinci yariyi bir final maçini oynamamiz gerektigi gibi oynadik. Topu biraz Rizespor’a biraktik. Baski seklimizi degistirdik, ikinci yari daha fazla topa sahip olsalar da önemli gol pozisyonlari yakaladik maçi erken bitirebilirdik. Ciddi ve önemli bir sinavdi, kenardan keyif aldim. Kazandigimiz için çok mutluyuz, çünkü lig bizim için yeniden basladi.

Ilk defa ipleri kendi elimize aldik. Her hafta rakiplerimizin maçlarin bakarken ilk defa 5.’lik siralamasina puan farkiyla oturmus olduk. Bizim için güzel olan ikili averaji da Rizespor’dan almamiz. Orada tek farkla kaybetmistik, son dakikadaki golün de anlami bu açidan degerli. Lig bizim için yeni basladi.

5 tane final maçimiz var. Bes maçta alabilecegiz maksimum puani almak istiyoruz. Kendi maçlarimizi kazanirsak ligi 4. sirada bile bitirebilecegimizi düsünüyorum. Bu saatten sonra önemli olan bizim ne yaptigimiz. Yolumuza devam edecegiz. Baslangiç ve bugün arasindaki fark çok degerli. Sonuna kadar mücadele edip Avrupa’ya gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

“Hatay maçini tam motive oynamamiz gerekiyor”

Avrupa kupalari hedefi olan takimlarin arasinda Basaksehir’in fikstür avantaji oldugunun düsünüp, düsünmedigiyle alakali sorulan soruya ise Çagdas Atan, “Fikstür avantajina inanmayan ve inanan hocalar var, ben açikçasi fikstür avantajina söyle inanmiyorum, ipler elinizde oldugu sürece ve maçlarinizi kazandiginiz sürece sizi geçmelerinin imkan yok. Baktiginizda rakiplerimiz kendi aralarinda oynuyor. Besiktas’in ve Trabzonspor’un kupa mücadelesi var. Bunlar bizim için degerli. Besinci olursak Besiktas veya Trabzonspor’un kupayi kazanmasini bekleyecegiz. Olmazsa 4.’lük, olmazsa 3.’lük, Trabzonspor kupayi alir biz 4. olursak Avrupa Ligi’ne gidiyoruz. Farkli senaryolar var. Hayallerimiz büyüdü açikçasi. O yüzden biraz heyecanli ve mutluyuz. Hiçbir sey daha bitmis degil. Hatay maçini tam motive oynamamiz gerekiyor” diye cevapladi.

Kaynak: İHA