Ali Koç Açiklamasi 'Fenerbahçe'nin Son 10 Yilda Basina Gelen Hangi Takimin Basina Gelmis'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Sultanlar Ligi’nde sampiyonluga ulasmalarinin ardindan, ‘Dünyanin En Büyük Spor Kulübü’ vizyonu çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti ve futbolda verilen cezalar hakkinda, “Fenerbahçe’nin son 10 yilda basina gelen hangi takimin basina gelmis” dedi.

Sultanlar Ligi play-off final serisi besinci maçinda Fenerbahçe Opet, Eczacibasi Dynavit’i 3-0 maglup etti ve seride durumu 3-2’ye getirerek sampiyonluga ulasti. Karsilasmayi tribünden takip eden Fenerbahçe Baskani Ali Koç, takimin kupaya ulasmasinin ardindan oyunculari tebrik etti. Ihlas Haber Ajansi’na özel açiklamalarda bulunan Ali Koç, bu sezon tüm branslarda final ve sampiyonluklar için mücadele etmelerine vurgu yapti. Fenerbahçe Kadin Voleybol Takimi’ni takimi tebrik ederek sözlerine baslayan Baskan Koç, “Güzel bir seri oldu, sonunda kazandik. Eczacibasi’ni da sadece bu seri için spora yaptiklari katkidan dolayi tebrik ederim. Türkiye’de bu seviyede kadinlar serisi oluyorsa bu Türkiye’nin voleybolda genel basarisidir. Türkiye Voleybol Federasyonu’nu da çitayi bu seviyeye çikardiklari için kutluyorum. Biraz buruk sevincimiz var, kupayi ve ligi aldik ama Avrupa kupasini da almak istiyorduk. Takimi onun için kurmustuk. Yari finalden döndük. Insallah seneye orada da bir kupa getirmeyi planlayacagiz. Takimimiz asagi yukari hazir. Belki 1-2 dokunus yapacagiz. Erkek takimimiz son derece mütevazi bütçeyle final oynadi, Avrupa’da çeyrek final oynadi onlarla da gurur duyuyorum. Biz ezeli rakiplerimizle degil, sirket takimlariyla yarisiyoruz. Onlarin imkanlari, finansman bize göre çok daha genis. Ama ona ragmen ‘Dünyanin En Büyük Spor Kulübü’ vizyonu çerçevesinde biz de elimizden geldigince yatirim yapmaya çalisiyoruz. Bu yüzden sponsorlarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum. Seneye de insallah bu seviyede devam edecegiz. Kadin basketbolda tüm kupalari aldik. Simdi erkek basketbolda minimum final-four oynayip, Türkiye Ligi’ni almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Takimdan takima muameleler son derece degisik”

Futbolda aldiklari cezalar hakkinda konusan Baskan Koç, “Erkek futbolda da insallah sampiyon oluruz. Son 10 seneye baktiginiz zaman tam 9 sezon ve bu sezonla birlikte bizim 700 puanimiz var, Galatasaray’in 700 puani var, Besiktas, Trabzonspor ve Basaksehir takip ediyor. Bu saydigim takimlar arasinda sampiyon olamayan tek takim Fenerbahçe. Zaten bizim isyan edisimiz bu. Seytan detayda gizlidir derler ya, burada da belki Trabzon’da sampiyonlugumuz gidecekti. Trabzon’da 83. dakikada gol gelmeseydi, sampiyonlugumuz gidecekti. Ne oldu? Trabzonspor’a verilen cezalar 6’dan 4 maça düstü. Para cezasi 3 milyondan 448 bine düstü. Biz stadimizda küfür olunca 400-500 bin TL ceza yiyoruz. Orada linç tesebbüsü oldu, anlayamiyoruz. Ondan sonra Süper Kupa ile ilgili biz bir ceza yedik. Tahkimde kendimizi savunmadan hukukun ana maddesi savunma hakkidir. Kendimizi savunmadan tahkim cezalari onadi. Biz Etik Kurulu’na basvurduk, insallah bir durusma verecekler. Takimdan takima muameleler son derece degisik" diye konustu.



"Fenerbahçe’nin son 10 yilda basina gelen hangi takimin basina gelmis"

Baskan Koç, sözlerini söyle tamamladi: "2 sene evvel Trabzon’da sampiyonluk maçinda 5 bin kisi sahaya girmisti Antalyasporlu kaleci yumruklandi. O zaman dogru ceza verilse belki bugün olmazdi. Verilen cezalar, sevkler takimdan takima degisiyor. Kabul edilebilir sey degil; isyan bundan. Fenerbahçe’nin son 10 yilda basina gelen hangi takimin basina gelmis. 2015’te otobüs viyadükten uçsaydi, ne olacakti? Hala faili meçhul. Kumpas kuruldu, itibarimiz, degerimiz, finansallarimiz yerlere düstü. Mahkemelerde kendimizi akladik, simdi tazminat davalari açiyoruz. Dava açmadan devletin bizimle helallesmesi gerekir. Sampiyonlugumuz camiamiza hayirli olsun. Insallah pek çok kupalarin da habercisi olur."

Kaynak: İHA