Yalçin Kosukavak Açiklamasi 'Boluspor'u Play-Off'a Birakiriz Diye Umut Ediyorum'

Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, 0-0 berabere kaldiklari Eyüpspor maçi sonrasi yaptigi açiklamada, “Herkesin düsme potasinda olacagini düsündügü Boluspor, bugün 47 puanda. Insallah içerideki Altay maçini kazanip sonraki 2 maçta ne gerekiyorsa onu yapip Boluspor’u play-off’a birakiriz diye umut ediyorum” dedi.

Boluspor, Trendyol 1. Lig’in 31. haftasinda deplasmanda karsilastigi Eyüpspor ile 0-0 berabere kaldi. Puanini 47’ye yükselten kirmizi-beyazlilar, yükselme play-off hattinda mücadele etmek için iddiasini sürdürdü. Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, “Sadece maç önünde baktiginiz zaman, rakibiniz iddiasiz ve ligi bitirmis gibi gözükse de bu ligin çok üzerinde oyunculara sahip. O yüzden yetenekli oyuncular bizi maç öncesi çok tedirgin ettiler. Kaleye yaklastiklarinda skor yapma becerileri çok yüksek. Iddiasiz olmalari bizim için avantajdi ama yine de oynadilar, zaten bu çok dogal. Daha çok derinde bekledik. Topun rakipte oldugu anlari iyi olmamiz gerektigini biliyorduk ve 1 hafta buna yogun mesai harcadik. Iyi bir savunma durusu sergiledik. Oyunun ilk yarisinda birkaç geçis hücumu yakaladik ama biraz da zeminin su tutmus olmasi kontratak futbolunu etkiledi. Sonucunda 1 puan aldik. Eyüpspor’u ve Arda Hoca’yi Süper Lig’e çikmalarindan dolayi tebrik ederim. Insallah Süper Lig’e de bir renk getirirler” seklinde konustu.

Maçtan önce Eyüpspor’un geçen maçtaki kadrodan farkli bir on birle çiktigina sasirdigini belirten Kosukavak, “Açikçasi sasirdim. Çünkü geçen hafta Manisa maçindan çok farkli bir kadro vardi. Maç öncesi, daha az oynayan oyunculari oynatirlar diye düsünüyordum ama onlarin iç meselesi. Herkes mülkünde istedigi gibi tasarruf eder. Öyle karar vermisler” ifadelerini kullandi.

“Boluspor’u play-off’a birakiriz diye umut ediyorum”

Kalan maçlarda yükselmek için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyleyen Yalçin Kosukavak, “Çok zor günlerden geldik. Ben Boluspor’a geldigimde hem puan hem kadro anlaminda ciddi sikintilar vardi. Boluspor sadece Savas Baskan ve arkadaslarinin gücüyle ayakta kaliyor, çok kolay degil. Boluspor’un o kadar ekonomik gücü yok. Böyle takimlarla yarismak, büyüksehir belediyelerinin destek verdigi takimlarla yarismak Boluspor için gerçekten güç. Çok degerli bir sezon geçiriyoruz bence. Devre arasi 12 oyuncu gönderip, 7 oyuncu aldik. Bunlar kolay seyler degil. Bugün 47 puana ulastik. Herkesin düsme potasinda olacagini düsündügü Boluspor, bugün 47 puanda. Gençlerbirligi ve Bandirma’dan ikili averajla önde oldugumuz için su anda avantajliyiz. Insallah içerideki Altay maçini kazanip sonraki 2 maçta ne gerekiyorsa onu yapip Boluspor’u play-off’a birakiriz diye umut ediyorum. Sehir özlemis, 31 yil olmus. Belki de oradan çikariz. Bolululardan ricam, bu kadar emek veren bu takim onlarin. Içeride 2 maçimiz kaldi. Tribünleri doldurmalarini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA