Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Sampiyonasi Sprint Mesafe Yarisi Yapildi

Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Sampiyonasi Sprint Mesafe Yarisi yapildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile İçel Yenisehir Belediyesi is birligiyle düzenlenen organizasyon kapsaminda gerçeklestirilen ilk yarista 2’si kadin 10 sporcu mücadele etti. Sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydani’ndan denize girip 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, degisim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile İçel Marina kavsagi arasinda 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabi bitiren yarismacilar, 5 kilometre kosarak yarisi tamamladi. Yaris sonunda erkeklerde Emir Arici birinci olurken, Burak Çagdas ikinci, Burçak Özer ise üçüncülügü elde etti. Kadinlarda ise Özlenen Ipek Günad ilk sirayi, Ilkim Ardiç da ikinci sirayi aldi.

Birinci olan Emir Arici, sezonu İçel’de açmanin güzel bir duydugu oldugunu dile getirerek, "Parkur çok zevkliydi. Sampiyon oldugum için mutluyum" dedi.

Özlenen Ipek Günad ise parkurun zor oldugunu ifade ederek, "Deniz de biraz dalgaliydi ama kosu gayet güzeldi" diye konustu.



6 ay önce basladi, ilk yarisini tamamladi

Yarismaya Sakarya’dan katilan ve triatlona 6 ay önce baslayan Emirhan Muhammed Kaymakçi, son sirada gelmesine ragmen bitis çizgisine ulasti. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisligi 3. sinif ögrencisi Kaymakçi, ilk triatlon yarisini tamamladigi için mutlu oldugunu söyledi.

Ilk yarisinin keyifli geçtigini belirten Kaymakçi, "Bu spora 6 ay önce basladim ve bu benim ilk triatlon yarisim. Ilk yarisimi da çok keyifli geçirdim. Bu sporu yaptigim için çok mutluyum" seklinde konustu.

Saglikli bir yasam için triatlonu seçtigini dile getiren Emirhan Muhammed Kaymakçi, "Bir gün evde yatiyordum. Artik bir seyler yapmak istedigimi fark ettim ve bos zamanimi degerlendirmek istedim. Basladigimda hiçbir amacim yoktu. Sonrada inanilmaz keyif aldim ve su an bu noktadayim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA