Tolunay Kafkas Açiklamasi 'Bizim Için Lige Tutunma Maçiydi'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Istanbulspor maçinin kendileri adina lige tutunma maçi oldugunu belirterek, ligden düsen Istanbulspor’a saygisinin sonsuz oldugunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasinda Fatih Karagümrük, deplasmanda karsilastigi Istanbulspor’u 2-1 lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Özellikle 3 haftadir iyi bir oyun anlayislarinin oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Kafkas, “Oyunun büyük bir kismini toplu ve topsuz kontrol ettik. Özellikle set oyunu iyi oynadik. Hayat enteresan kaybediyoruz derken kazandik. Bu bizim için tutunma maçiydi. Istanbulspor camiasi ve Ecmel abi bizim sevdigimiz saydigimiz birisi. Onlara saygimiz her zaman sonsuz” diye konustu.



“Hakemin 10 dakika incelemesi oyunun bu kadar gecikmesi dogru degil”

Büyük takimlara karsi kararlarin daha hizli verildigini dile getiren Kafkas, “Geçen hafta gerekli seyleri söyledim. Gol olabilir, olmayabilir. Geçen hafta hakem kararlariyla ilgili bir sey söylemedim. Ayni pozisyonlar bizlere verilmiyor. Hakemin 10 dakika incelemesi oyunun bu kadar gecikmesi dogru degil. Kendime bir sey istemiyorum. 56 yasinda geldim, 40 yildir isin içindeyim. Kendi menfaatime bir sey istemiyorum. Ayni pozisyonlar Anadolu takimlarina verilmiyor. Burada ana konuda, kararlar geç veriliyor” ifadelerini kullandi.

“Trabzonspor maçina herhangi bir sorun olmazsa tam kadro maça çikacagiz”

Türkiye Kupasi yari final maçinda Trabzonspor ile oynayacaklari maçi degerlendiren Tolunay Kafkas, “2 ayakli bir maç. Trabzon’da alacagimiz skor bizim için yeterli olmayacak. Trabzonspor iyi bir takim. Kupayi kazanmak istiyorlar. Iyi bir maç olacak. En azindan eksiklerimiz yok. Herhangi bir sorun olmazsa tam kadro maça çikacagiz” seklinde konustu.



“Bir karar alindiysa bütün kritik maçlara yabanci hakem verilmeli”

Süper Lig’de bazi maçlara yabanci VAR hakemi atanmasiyla ilgili yöneltilen soruya ise Kafkas, “Bu haftaki herhangi bir maç az mi önemli. Her maç kendi açisindan zorlu geçiyor. Geçen haftada söyledim; zemini dogru yapmak gerekiyor. Dogru zemin olusursa bizim hakemlerimizde yaparlar. Eger bir karar alindiysa bütün kritik maçlara yabanci hakem verilmesi gerekir. Maçin az ya da çok kritigi olmaz” diye yanitladi.

Tolunay Kafkas, lig sonunda toplanilacak 42 puanin ligde kalmak için yeterli olacagini fakat bunun duruma göre degisiklik gösterebilecegini söyledi.

Kaynak: İHA