Sultanlar Ligi'nde Sampiyon Yarin Belli Olacak

Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe ile Eczacibasi yarin sampiyonluk için sahaya çikacak.

Sultanlar Ligi play-off final etabinda besinci ve son karsilasmasi Fenerbahçe Opet ile Eczacibasi arasinda yarin saat 19.00’da oynanacak. 2023-2024 sezonunda normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe, play-off yari finalinde Türk Hava Yollari’ni 2-0 eleyerek finale yükseldi. Eczacibasi ise Vakifbank’i 2-0’la geçerek final biletini aldi. 9 Nisan’da baslayan play-off final serisinin ilk maçi sari-lacivertlilerin 3-1’lik üstünlügü ile tamamlandi. Ikinci maçi 3-2’lik skorla turuncu-beyazlilar alirken, Fenerbahçe üçüncü maçta 3-0’lik üstünlük sagladi. 18 Nisan Persembe günü oynanan 4. maçta ise Eczacibasi sahadan 3-0’lik skorla galip ayrildi.

Bu sezon iki takim Ankara’da düzenlenen Kupa Voley finalinde de karsilasirken sari-lacivertliler müsabakayi 3-1 kazanarak kupanin sahibi olmustu.

Eczacibasi 17, Fenerbahçe 7. sampiyonluk pesinde

1984 yilindan itibaren oynanmaya baslanan Sultanlar Ligi’nde Eczacibasi 16 sampiyonlukla en fazla kazanan takim konumunda yer aliyor. Son sampiyonlugunu 2011-2012 sezonunda elde eden eden turuncu-beyazlilar, yarin parkeden galip ayrilmasi halinde bu hasretine son verecek.

Geçtigimiz sezon Fenerbahçe ile Eczacibasi arasinda oynanan final serisinde sari-lacivertliler 3-0’lik sonuçla mutlu sona ulasmisti. Ligde 6. sampiyonlugunu elde eden Fenerbahçe, yarin mücadeleden galip ayrilirsa üst üste iki sezon sampiyonluk yasayarak 7. kez bu kupayi müzesine götürecek.

Kaynak: İHA